Paprikanövesztő projekt – a D-terv

Úgy tűnik, az A terv nem válik be. A B tervben még van remény. A C tervet megettük. De ránk köszöntött a szerencse, és lett D tervünk! 🙂

Nemrég kifogytunk mindenből. Mármint az olyan mindenből, ami tartósan és nagy mennyiségben szokott felhalmozva lenni a konyhában: pl. tészta. De a törökök szeretik a lisztet is 10 kg-s csomagokban megvenni, mert úgy olcsó (kettőt fizetsz, hármat kapsz, és még taksit is van).

Legutóbb augusztusban mentünk ki a közeli (25 km) nagybevásárló központba. Akkor már vártuk a babát, és úgy számoltuk, hogy sokáig nem fogunk tudni elmenni ilyen nagyobb vásárlásra. Főleg tésztát, lisztet, rizst és ilyesmiket vettük. Legjobbak egyébként az 5 literesnél nehezebb (néha akár 15-20 l) mosogatószerek és hasonló vegyszerek. Ezeket igazán jó móka emelgetni. Három napon jártunk, és hordtuk haza a készletet. Szomszéd meg is kérdezte, hogy „Mi van, kitört a háború?”

No, ez a sok minden most fogyott el. Így megint kimentünk kocsival, de csak fél napra. Már jobban ismertük a terepet, és mi is jobban felkészültünk. Így csak 40 zacskónyi anyagot hoztunk haza (lesz szemetes zacsink! 🙂 ). Persze megint összefutottunk a szomszéddal.

– Mi történt már megint?
– Holnap május 1!

Ezzel jól ráijeszthettünk, mert kirohant a boltba! Május 1 egyébként is érdekes esemény errefele, de most még a választások is jól bekavarnak. A fél város az utcán volt. De az politika, amiből mi kimaradunk.

A sok kacat között vettünk egy instant cserepes paprikát is.

Instant erős paprika
Instant erős paprika

 

Ez a teljesen egyszerű, kezdőknek való készlet. Ráadásul erős paprika! Mindjárt ki is neveztük D-tervnek.

Az A-terv volt az Erős Pista, a B-terv volt a szárított paprika. A C-terv az, hogy hagyjuk a fenébe az egészet, és eszünk Erős Pistát. Ez pedig a D terv lett. Az A-terv látszólag befuccsolt. A B-tervben van még remény. A C-terv pedig tuti működik. 🙂

B-terv
B-terv. Ez az, ami nem látszik, de azért ott van egy kis csíra... 🙂

 

Lássuk, mit kaptunk az instant paprikához: cserepet, cserépalávalót (ezeknek van ám szakszavuk is!), zacskó földet, és 3 db. magot.

A magok
A magok

 

Kaptunk ám használati utasítást is, de az úgy túl könnyű lenne, inkább nem olvastuk el (de a biztonság kedvéért lefényképeztük, hogyha valami nem működne, akkor elolvassuk. Lásd: D/b-terv).

A készlet
A készlet

 

És ennyi az egész. Hihetetlen, de pár perc alatt sikerült összerakni az instant paprika készletet. Már csak egy kis víz kellett, majd kiraktuk az ablakba nagy reményekkel.

Paprika D-terv
Paprika D-terv

 

Ennyi variációból már lennie kell olyannak is, amelyikből lesz is valami. Hajrá paprika!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Paprikanövesztő projekt - a D-terv, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .