Fenerbahçe nyár

Mióta a Fenerbahçe nyerte a török bajnokságot, Isztambul teljesen megváltozott.

Na jó, annyira azért nem, hogy Európa helyet cserélt volna Ázsiával. Csak annyira, hogy a meccs eredménye egy darabig az egész városban látható.

A Fenerbahçe egyik fő ismertető jele a sárga-sötétkék csíkozás. Ezt pedig leginkább zászlót szeretik a törökök megmutatni. Ha pedig zászlóról van szó, akkor Törökországban nincs olyan, hogy túl nagy. Leginkább csak olyan, hogy túl kicsi. Egy zászló legalább akkora legyen, ami pár emeletet betakar. De még jobb, ha a toronyház tetejéről leér egészen az utcáig.

Fernerbahçe flag

Mikor a Fenerbahçe nyert, akkor kikerültek az ablakokba a zászlók. Ki mekkorát talált. Aztán persze nehogy már a szomszédé nagyobb legyen!

A Karácsony bejegyzésekből pedig már megismertük, hogy a törökök a zászlókat és mikulásokat inkább csak kifelé rakosgatják. Beszedni nem szokták. Minden addig marad, ameddig el nem viszi a szél. Vagy a kamion, mert a tartókötél annyira megnyúlt, hogy lelóg az utcáig.

Fernerbahçe flag

 

Így aztán biztosak lehet benne, hogy legalább egész nyáron Isztambul utcáit sárga-sötétkék zászlók fogják borítani. De az is lehet, hogy Karácsonyig is kitart. Akkor pedig meglátjuk, hogy mi szól majd mindehhez a Mikulás, aki mint ismert, a piros-fehér csapatnak a tagja.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Fenerbahçe nyár , 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Fenerbahçe nyár',url: 'http://isztambul.info/blog/2011/05/30/fenerbahce-nyar/',contentID: 'post-2898',suggestTags: 'foci',providerName: 'Isztambul kalandok',styling: 'text' });return false" class="evernoteSiteMemoryLink">
 

9 Replies to “Fenerbahçe nyár

 1. Ezek nagyon tetszenek! Ezek az óriászászlók. Mentegetem is szorgalmasan! Az egyetlen bajuk,hogy az idén nem fekete-fehérek…:(
  Én még olyat is láttam,hogy minden évben,amikor megvan a bajnokavatás,a Kapalı Çarşı főutcáján,a vas merevítőrudak fölé az utca teljes hosszában kihúzzák a bajnokcsapat színeiből álló zászlót!

  En Büyük Beşiktaş!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   1. Hát igen,”Török foci képek” ügyben doktorátusom van…:)

    A tieid is pompásak,mindegyik érett arra,hogy a gyűjteményembe mentsem őket!:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
     1. Ennyire azért nem kell szerénykedni! 🙂 Alkalmasint jobbak,mint a Fener szurkolói honlapján találhatóak!

      Sadece Türk Futbol!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .