Szerencseasztal

Egy szuper új sorozat van a török tv-csatornákban, amitől jó nagyokat lehet röhögni.

Török neve Sanslı masa, ami Szerencseasztalt jelent.

A sorozat egy különleges rejtett kamerás show, amit viszont sajnos csak egyszer lehet eljátszani.

A történet a következő:
Van egy kávéház/étterem, ahol 10 kamerát rejtenek el. És egy halom lelkes civilt, akik szükség esetén közbe lépnek. Az egyik asztal az, ahova a kiszemelt áldozat kerül. Ez a Szerencseasztal.

Természetesen mindenki be van avatva az étterembe (és be is van drótozva), még a pincér is. Az ő dolga, hogy a betévedt vendéget a megfelelő helyre ültesse. A leggyakoribb mese az, hogy aki oda ül, szerencsés lesz, és ingyen ehet. No, ki nem akarna oda ülni? 🙂

Mindig párok a kiszemelt áldozatok. Mihelyt leültek, a szervezők kihívják az egyiküket. Ő lesz a játékos. Neki elmondják a titkot, hogy minden be van drótozva. Kap mikrofont és fülhallgatót. Majd elmondják neki, hogy a háttérből fognak neki súgni, mikor mit csináljon, és mit mondjon. A párjának semmiképpen nem szabad megtudnia, hogy őt irányítják, és figyelik. És persze nem szabad nevetni sem. Ez a legnehezebb.

A tét nagy: 5000 TL (kb. 6ö0.000 forint).

A szervezők nem tétlenkednek. Miután a játékost visszaküldik az asztalhoz, furábbnál furább feladatokat adnak. A partner sokszor azt hiszi, hogy barátja, fia, lánya, stb… meghibbant.

A szervezők nagyon kreatívak. Volt már olyan srác, aki éppen körülmetélésről érkezett a barátnőjéhez; valakit megszálltak a szellemek; a srác szerelmes egy 70 éves nagymamába és házassági engedélyt kér a saját anyjától, stb…

Mindeközben a játékosok zseniálisak. Nagyon élethűen játsszák a szerepüket. Nem mosolyodnak el, és pontosan kövezik az utasításokat.

A másik ember, aki nem tud róla, hogy be vannak kamerázva, ő pedig nagyon érdekesen tud viselkedni. Persze az anyuka nem engedi megházasodni a fiát. De viszont a szellemmel megszállt lány barátnője nagyon is segítőkész. Így kiderül, kinek vannak igazi barátjai.

A szervezők azért gondoskodnak arról, hogy az események kellően kuszák legyenek. De ne legyen lehetetlen. A játék lényege nem az 5000 líra. Az csak a játékos biztatására van. A szervezők segítenek a játékosnak végigvinni az akadályokon. A cél a nevetés, és a játékos a végén mindig eléri az 5000 lírát.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Szerencseasztal, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .