Törött árut csak sértettlen csomagolásban veszünk vissza, mert újra el akarjuk adni

Elektromos cuccot nem érdemes Törökországban venni, mert jóval drágább. De azért mégis előfordulhat, hogy valamit csak itt találunk meg.

Íme egy fontos tanács!

Törökországban az emberek kicsit másképpen állnak hozzá az üzlethez, mint Magyarországon. De jó tudni, hogy Magyarország is más, mint másik ország. Csak éppen mi már megszoktuk, és fel sem tűnik. Éppen ezért néhány példa:

 • PIN kód előtt zöld gomb. Azaz ellenőrizd, hogy jó összeget húztak le a kártyádról.
 • Kártyás fizetésnél mindig szemmel tartjuk a kártyát.
 • Pénztárnál távozás előtt ellenőrizzük a visszajárót és a blokkot.
 • Kocsi indulása előtt megszámoljuk a kerekeket.
 • Egyenjogú kereszteződésnél balra is benézünk, hátha valaki mégse adja meg az elsőbbséget.
 • stb…

Mindezek végiggondolása után mondhatjuk azt, hogy a magyarral szembe bizalmatlanok vagyunk? A magyar mindig át akar verni? Nem. Többségében azért nem.

Így az alábbiakat olvasva se gondoljuk azt, hogy a török át akar minket verni. Inkább csak Törökországban az üzlet nevű játékot így játsszák.

Ha veszünk egy terméket, jellemzően elektromosat, akkor vásárlás előtt mindig jó alaposan nézzük meg a csomagolást. Miért? Az hamarosan kiderül.

Ha úgy tűnik, hogy rendben van, akkor megvehetjük, de a számlát nagyon gondosan őrizzük meg. Sőt! Pár napig legyen kéznél, hátha…

Amikor a terméket hazavittük, akkor nagyon óvatosan bontsuk ki a dobozt! Mindig legyen szemünk előtt az, hogy bármikor vissza tudjuk csomagolni az eredeti állapotba. Még jobb, ha készítünk pár fényképet is, milyen volt a kibontás előtt.

Minden apró darabot, papírt, zacskót, stb… tartsunk meg. Semmit se dobjunk ki! Legalább 1 vagy 2 hétig mindent őrizgessünk! Ez nagyon fontos!

A terméket jó alaposan teszteljük! Próbáljunk ki minden funkciót, adjunk oda kistesónak, macskának, kutyának, szomszédnak.

Ha bármi probléma adódik, akkor kezdődhet a visszacsomagolás. Nagyon figyeljünk oda, hogy minden részletet a helyére tegyünk vissza. Cél, hogy úgy nézzen ki, mintha ki se lett volna bontva (ez egy félig megivott kólánál nehéz, de nem lehetetlen feladat).

Irány vissza a bolt, és reklamáljunk. Legyünk kitartóak!

A boltos valószínűleg átveszi az árut, mivel látja, hogy szépen összeállítottuk. Majd levesz a polcról egy másik dobozt. Ezt nekünk adja. A mi régi dobozunkat pedig a nemrég felszabadult helyre visszarakja a polcra. Hiszen azt majd eladják.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Törött árut csak sértettlen csomagolásban veszünk vissza, mert újra el akarjuk adni, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

4 Replies to “Törött árut csak sértettlen csomagolásban veszünk vissza, mert újra el akarjuk adni

 1. Nos, azért ez annyira nem is más mint Magyarhonban… talán annyiban, hogy itthon ha sérült a csomagolás, akkor akciósan adják el. Vagy a raktárban úgy is van üres új doboz.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Már a környezetvédelem is baj? Csak nem akarjátok a sok – nem működő – gépet kidobni, amikor még újrahasznosítható? 😀 😀 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 3. „Elektromos cuccot nem érdemes Törökországban venni, mert jóval drágább.”

  Ez az import termékekre igaz, de ha török terméket veszünk, akkor nagyon jó árakon lehet minőséget venni. Garanciával, jó szervizszolgáltatással. Lásd a Vestel termékeit és a szintén Vestel által gyártott Regal-t de az Arçelik, Beko is jó minőség, olcsóbb, mint a Panasonic vagy a Sony pl. Nem beszélve arról, hogy a Vestel a JVC-nek, Toshibának és Hitachinak fejleszt a Beko pedig a Sonynak.
  És a török cégek itt gyártanak, nem Kínában – minőséget.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .