Villogó piros

Tegnap megismerkedtünk azzal, milyen is a török zöld.

Ma lássuk akkor ennek az ellenkezőjét, a villogó pirost!

Olyanról már hallottunk, hogy villogó sárga. Ez ugyebár azt jelenti, hogy a lámpa alvó módban van. Azaz majdnem ki van kapcsolva, szabadságon van, stb… Ebben az esetben óvatosan érdemes a kereszteződést megközelíteni. Neki vannak további verzió is, amikor valami veszélyre hívja fel a figyelmet, vagy pedig egy lehetséges villamos-hátbatámadásra lehet számítani, stb…

Külföldön villogó zölddel is találkozhattunk, ami figyelmeztet minket, hogy nemsokára sárga lesz. Azaz több időnk van választani a padlógáz és a padlófék között.

Na de a villogó piros??

Tapasztalatlan sofőrök ilyenkor megállnak, és megvárják, míg zöld lesz. Ha szerencséjük van, akkor egy arra járó simit-árus megsajnálja őket, így nem fognak éhezni. 🙂

A kevésbé tapasztalatlanok, vagy bátrabbak kivárják, amikor éppen villan a piros, és már éppen nem piros, és akkor surrannak át.

A rutinosabbak pedig megnézik, hogy csinálják a helyiek: Ők átmennek rajta.

Ugyanis a villogó piros egyfajta villogó sárga, de nem úgy. Ez azt jelzi, hogy működnek a lámpák, és keresztben forgalom lehet. De ha éppen üres az út, akkor át lehet lopakodni. De csak saját felelősségre, mert különben…. Én szóltam!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Villogó piros, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

5 Replies to “Villogó piros

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .