A szomszéd család

Most, amikor zajlik a “dög meleg projekt”, akkor lettek új szomszédjaink, és ők is belekezdtek egy saját projektbe.

Eddig gondoztunk már macskákat, virágokat, paradicsomot, és még paprikát is (pókot viszont nem). És most úgy tűnik, bővül a lista.

Az erkélyünkre ugyanis beköltözött két galamb.

Szomszédok

Sokáig nem értettük, miért van az erkélyen mindenfele gally, mígnem megérkezett a tulajdonos is. Meg a tulajné is.

Ketten vannak. Valószínűleg a feleség őrzi a házat, a férj pedig robotol. Szerintünk a férj éjszakai műszakban dolgozik, mert hajnalban ér haza. Akkor aztán van nagy turbékolás… Bár még mindig jobb, mint ahogy a sirályok végigvihácsolják az éjszakát

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
A szomszéd család, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

6 Replies to “A szomszéd család

 1. Nalunk verebek vannak az erkélyen. Nagyon kitartoak. Az elején minden nap reggel és este szedtük szét a gallyakat, de csak nem tagitottak, mig végül mi adtuk fel. Ki is keltek a csöppök, el is költöztek, kitakaritottuk a klimat ( mert a fal és a klima közé költöztek be és szederrel taplaltak a piciket, ami aztan jo kis nyomot hagy mindenhol ), erre nem telik el egy honap, ujabb csalad épitgeti a “hazat” az erkélyünkön. Az elsönél figyeltünk ra, hogy ne kapcsoljuk be azt a klimat, de most mar nem törödünk vele, de a verébcsaladot se zavarja…..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Igen, ez a gondolat már nálam is felvetődött, hogy jó lesz-e majd nekünk, amikor a szél behordja a fészek szemetét a lakásba…
   Persze a macskák sem örülnek annak, hogy a jól bevált szemetesükben az ételmaradékok mellett megjelentek a használt pelenkák…

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Én a helyetekben megválnék tőlük. Minden tele lesz tollpihével és guanóval, amit Sema nem fog díjazni kisbaba mellett.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Már gondolkozom azon, hogy lehetne.
   Ha áttennénk őket az erkély másik végébe, akkor abszolúte békésen megférnénk egymás között. Csak nem ismerem a galambokat, nem tudom, hogyan tegyük.
   Pl. az a jó, amikor az anyagalamb elmegy vásárolni? De akkor vajon megtalálja a fészkét, ha az 1 m-el odébb van? Biztonságosnak fogja ítélni? Egyáltalán, fel fog neki tűnni, hogy valami nincs rendben?
   Vagy akkor tegyen át, amikor benne fészkel? Ismét a fenti kérdések jönnek elő…
   Egyébként 2 tojás van a fészekben, és eddig minden tiszta. De ez gondolom, hogy nem marad így sokáig…

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 3. Ha mar tojas van benne, akkor szerintem hagyd békén. Nemsokara kikelnek és utana eltünnek.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .