Madonna is itt vásárol!

A törökök csak egy dolgot szeretnek jobban, mint a kebabot: az eladást.

Nem kell ahhoz Isztambulba menni, hogy tudjuk, ha eladásról van szó, akkor a törökök tudnak beszélni. De úgy, hogy még Andersen is csak pislog.

Persze aki volt már a Mediterránon (bármelyik részén is), az tudja, hogy bizony e területen élő emberek többet beszélnek, mint más levegőt vesz (ráadásul rejtély, ők vajon mikor és hogyan vesznek levegőt). Így annyira talán nem nagy meglepetés, hogy a törökök is nagy rajongói a verbális kommunikációnak.

No nem csak annak! Amikor békésen sétálunk az utcán és hirtelen előttünk terem egy fekete ruhás, Zorro felirat mentes (helyette Ali bácsi lámpaboltja emblémával) ember, akkor a Vegye meg ezt a szép lámpácskát barátom! elhangzása mellett komoly kéz és lábmunkát is felfedezhetünk. Bár az alsó végtagok használatával általában akkor szembesülünk, amikor megpróbálunk elsurranni… De drága barátom! Ez itt nagyon olcsó, és még krumplit is tud pucolni!

Igen! Pont ez az, amiről beszélünk! A krumplit is tud pucolni! Ez az, amivel az óvatlan vevőt megpróbálják becserkészni! És pont az ilyen reklámszövegben nagyon fantáziadúsak a törökök. Mert ugye egy kicsit nagyot mondunk, az még bőven belefér! Meg még egy kicsit, meg még egy kicsit. És persze a szomszéd árusnál is egy kicsit nagyobbat.

Úgyhogy a végén már nemcsak a helyi polgármester, hanem a szaúd-arábiai herceg is abban a boltban vette meg a biciklijét.

A kikötőben levő női fehérnemű árus úgy döntött, hogy ő sem adja alább. Nem elégedett meg azzal, hogy a helyi énekesnők járnak csak oda, hanem egyenesem Madonnát használta referenciának.

Persze könnyen elképzelhető, hogy Madonna tényleg időnként álruhát ölt, és elutazik Isztambulba, hogy ott vegyen olcsó ruhadarabokat a következő koncertjére. 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Madonna is itt vásárol!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

2 Replies to “Madonna is itt vásárol!

  1. De szeretek Törökországban lenni,és jajj,de nem szeretem az ilyet! Csak vevő-eladó kapcsolatban ne legyek velük! Most megint eszembe jutott,amikor a nyáron a Laleli bazárban fizettem a 100 TL-val,és 50 TL-ből akart visszaadni…de jó volt túllenni az egészen…!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  2. Zsiványok mindenhol vannak. :S Ezt a váltási dolgot a patikában is el szokták otthon játszani, ezért alapszabály, hogy visszaadásig 10 vagy 20 ezrest nem teszünk el… 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .