Kínai étterem

Nem tudom, ti hogy látjátok, de mintha bármerre is járunk, mindig lehetne kínait találni. No meg lassan törököt is. Mégis, ami miatt nem tudok aludni, az az, amikor egy világ végi távoli faluban van egy kínai étterem, vagy egy kínai bolt.

A kérdés az, hogy miként jut valakinek eszébe a távoli Kínában, hogy pont abba a kis faluban fogja megcsinálni élete legjobb üzletét. Meg egyáltalán, hogyan talált rá???

Çin lokantası
Çin lokantası

Helyszínünk Şenpazar, Cide körzet, Kastamonu tartomány, Törökország belseje.

Elvileg város, meg lakosból is van bőven, csak éppen a helyiek sem tudják, hogy hol. Bár egyesek szerint már mindenki elment Isztambulba.

Tehát ez a város nem éppen a világ közepe, és nem ő lesz a jövő világvárosa. És még metró sem várható benne az elkövetkező 5-10-50 éveben (bár úgy hallottam, hogy hasonló problémával más, nagyobb városok is küzdenek). Ha a térképen megnézzük, akkor jó, ha találunk összesen 5 utcát.

És mégis, itt van egy kínai étterem. Vele szemben pedig egy szuper köftés hely. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki Isztambulban eltévedve pont ide kötne ki… 😀

 

Çin bácsi étterme
Çin bácsi étterme

Igazándiból nem kínai az étterem. Vagyis az, csak nem úgy!

A tulajt úgy hívják, hogy Şenol Çin. Azaz Kínai Sándor (mondjuk, mert a Şenolnak nincs úgy magyar megfelelője). Tehát az étterem végül is kínai, csak éppen Şenol bácsi étterme, aki a nevében kínai.

De azért értékeljük, hogy megpróbálja a nevében rejlő lehetőségeket kihasználni. És tényleg kínai étteremként (szép, kínai stílusú írással) feltüntetni az hasunknak oly nagy élményt nyújtó helyet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (4 votes cast)
Kínai étterem, 5.5 out of 10 based on 4 ratings
 

5 Replies to “Kínai étterem

  1. Attól függ, honnan nézed. 🙂 Bár ebben nem vagyok jó. Akit mi Nagy Sándornak ismerünk, a törökök Büyük Iskender néven emlegetik. Miközben nemzetközileg Alexandrosnak hívják. Nem tudom, hogyan lett Alexandrosból Sándor. De ha tényleg azt jelenti, akkor Iskender valóban Sándor. 🙂

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Én még 3 (6) év után is csak turista vagyok…és az is maradok. Figyelek mindent.

   Másrészről, ha rettenetesen éhes vagy, és a faluban csak egy éttermet találsz, és arra is az van kiírva, hogy kínai…na arra azért felfigyel az ember. 😀

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .