Galamb projekt 4

Véget ért a nyár. És így mi is végére értünk az idei növekedésserkentő, locsolgatós feladatainknak.

Idén eléggé nehezen indultunk. Beragadt a paprikanövesztő projekt. De nem is akárhogy! Csak a D verzió volt sikeres, de az is majdnem, mikor kiderült, hogy szőrös disznó zöldség növöget az ablakunkban.

Na, ezek után, idén inkább szüneteltünk. Erre viszont megjöttek a galambok, és pikk-pakk lezavartak egy fiókakeltési projektet. Egyik nap még csak érkeztek a tojások, majd két-három hétre rá már el is repültek a fiókák.

Erről ennyit. Itt a mese vége.

De mégsem, mert az anyamadár visszatért! Nem úgy, mint valami rémrettenetsen ügyetlen filmben a baltás ember. De nem is úgy, mint a Jedi, vagy a Terminátor. Csak úgy, csendesen visszarepült, és újabb két tojással díszítette a fészket. Amit viszont nem tudunk, mikor rakta össze. Biztos éjszakai kommandósokkal…

És egyszer csak lett ott két tojás, ahol már korábban is volt. Úgy látszik, a létrát nem vittük el eléggé gyorsan.

És egyszer csak ott volt a két kis fióka. Úgy nőttek, mint a lufi!

És egyszer csak az egyik felállt, és átrepült a párkányra, és onnan hívogatta a társát az ismeretlen világ felfedezésére. Míg a másik, izgatottan csapkodott a szárnyával. Hol lefele, hol a testvérére nézett. Ő még nem volt kész az útra.

De mégis! Pár pillanat múlva ő is felkerekedett, és együtt vágnak neki a kék égnek… Őket se láttuk többé.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Galamb projekt 4, 8.0 out of 10 based on 1 rating
 

2 Replies to “Galamb projekt 4

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .