Még mindig eső

Tavaly is így kezdődött, mielőtt ránk csapott volna a 34 fok: megfagytunk és eláztunk.

Nem csak sima futózápor volt pár napja, futó patakokkal, futó vízesésekkel és futóbolondokkal. Hanem az eső ránk ült, és itt is maradt.

De ha van egy kis szerencsénk, akkor azért mégsem tart sokáig, és mire eljutunk a maratonig, addigra már sütni fog a nap, mi pedig kifekszünk a Boszporusz fölé 73m-el sütkérezni. 🙂

Viszont ez az időjárás felborította Isztambul életét. No nem úgy! Sőt! Még úgy sem! De még azt se mondhatjuk, hogy a kutyák és macskák esetleg abbahagyták a hosszú nyári alvást (és megkezdik a hosszú török alvást). Mindenki alszik tovább.

Mit nekem eső!
Mit nekem eső!

 

No de ez itt Isztambul! Ahol minden pillanat egy remek alkalom, hogy valamit eladjunk valakinek. Bár a legjobb pillanat az, amikor mindent eladunk mindenkinek, de az ilyen, az nagyon ritka pillanat. Ellentétben az esővel, ami gyakran érkezik, főleg ebben az időben.

Valószínűleg az utcai esernyőárusok és a meteorológusok összedolgoznak. Hiszen amikor komolyabb eső van, valahogy mindig bizonytalan az előrejelzés. Viszont az esernyőárusok az első cseppek megjelenésekkor mindjárt ott is vannak a helyszínen, hogy a meglepet járókelőknek mindjárt el tudják adni a portékájukat.

De szerencsére nem kell izgulnunk! Ez még nem a tél kezdete. Nemsokára kisüt a nap, visszajön a hőség, és az alkalmi esernyőktől is megszabadulhatunk.

Összetörve, kidobva, és elfelejtve
Összetörve, kidobva, és elfelejtve
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (4 votes cast)
Még mindig eső, 9.5 out of 10 based on 4 ratings
 

4 Replies to “Még mindig eső

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .