Ağlı

Ameddig tart a rossz idő Isztambulban, nosztalgiázunk egy kicsit, és visszaemlékezünk a nyárra.

Látogassunk el Közép-Törökországba, és ismerkedjünk meg Ağlı falvával!

Ağlı polgármestei hivatal
Ağlı polgármestei hivatal

Ağlı nem egy jelentős falu. Tiszta mázli, hogy rajta van a térképen, különben még nehezebb lenne odatalálni. Mi is csak azért jutottunk ide, mert Apuka eddig menekült a rokonok elől, Kastamonuból még a Ramazán utáni Cukor Ünnepségen. Itt álltunk meg először, és és ugrottunk be a fodrászhoz.

Ağlı egy aprócska falu Kastamonu tartományban, az út mellett. A neve bő (nadrágot) jelent. Összesen 4000 lakosa van, beleszámolva a fodrászt is. A tyúkok viszont nem részei ennek a statisztikának. Pedig belőlük is van bőven!

Ağlı baba meg a tyúkok
Ağlı baba meg a tyúkok

 

Ağlı falvában úgy mozognak a tyúkok, mint Isztambulban a macskák. Vigyázni kell, hova lépünk a traktorral, különben ebédre szárnyast fogunk enni. Már megint.

Az ügyesebbek biztosan észrevették, hogy a fényképen a padra nem Ağlı van írva. Így felvetődhet a kérdés, hogy vajon hamos a fotó? Vagy csak Photoshop? Pedig nem! A kép eredeti, és a pad is. Csak hát…

Ağlı városközpont üsküdari paddal

Ağlı falvának egész gyűjteménye van az importált padokból, amit vagy ajándékba kapott, vagy pedig a színespad-gyűjtők karácsonyi meglepetése volt. A Gaziosmanpaşa mellett egy Üsküdar Belediyesi feliratot is láthatunk.
Mindkét helyszín Isztambulban található (és mindkettőnek van focicsapata is. Gaziosmanpaşaspor zöld-vörös, míg Üsküdarspor sárga-sötétkék), úgyhogy eléggé távol kerültek otthonról. A Google szerint 500 km-e.

Bár az is lehet, hogy csak ki akartak menni a zöldbe. 🙂

Természetesen, mint Kastamonu minden települése, ő sem maradhatott ki a fokhagyma-fesztiválból, így az egész falut átjárta a kellemes aroma. 🙂

De sajnos nem tudtuk sokáig élvezni a közép-törökországi vidéki hangulatot, mert apuka elkészült a fodrásznál, mi pedig mentünk tovább…

De képzeljétek, még Wikipedia oldala is van a falunak! 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Ağlı, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
 

2 Replies to “Ağlı

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .