Megcsináltuk a tv-t!

Hurrá! Sikerült! Van hordozható Duna TV-nk! 🙂

Több éves hosszú kísérletezés után (ami főleg chips evésből áll), végre összeraktunk!

Sikerült a mobil telefont összekötni a tv-vel.

image

 

Persze ez csak az egyik fele volt. Még meg kellett bütykölni a rendszert, hogy behozza a magyar műsorokat is.

Végül is egy androidos rendszerre tettük fel az SPB TV-t, mivel direktben nem akarta a Duna TV-t lejátszani a telefon. Majd ezt kötözzük össze a HDMI csatlakozóval. No és kellett a kis csipogós gumimalac is, ami a telefon közelében van. Anélkül sohasem sikerült volna! 🙂

Mindezek után nagy örömmel láttuk a Duna TV logóját a kép felső részében. No meg azt is, hogy sikerült egy olyan műsort kifogni, amit éppen lehetett az interneten is sugározni.

Ezt egyébként a mai napig sem értem, hogy miért éppen az internetes közvetítést tiltják le a jogtulajdonosok. Hiszen pont ez az a hely, ahol valóban utána lehet nézni, hogy pontosan hány ember is nézte meg az adott filmet. Egy röpke regisztrációval pedig még a nézők korcsoportja, összetétele és tartózkodási helye is kiderül, szemben a ma használatos tippelős megoldással.

Mindez azért is érdekes, mert közben ugyan ez az adás (a reklámokkal együtt) már látható a kábeltévén… Szóval így is, úgy is meg tudjuk nézni, és mindehhez még illegális megoldásokat sem kell használni.

Na de mindegy, ez legyen az ő bajuk. Majd egyszer rájönnek, hogy ez tényleg baj nekik. Ha szerencséjük van, akkor pedig nem túl későn.

A lényeg, hogy most már ott van zsebben is a magyar tv. Meg a NASA TV is. 🙂

Miért is jó mindez, amikor bármikor rá lehet kapcsolódni valamelyik online adásra az asztali számítógépen? Nos… a hordozhatóság. 🙂

Ha majd megint lesz maratoni rokonlátogatás, és véletlenül valamelyik megint átmegy az unalomba, akkor máris behozhatjuk a magyar csatornát, mindenki legnagyobb örömére. 🙂

Addig pedig Árpi nézheti a NASA Kids csatornát, nagyban és színesben! 🙂

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Megcsináltuk a tv-t!, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
 

4 Replies to “Megcsináltuk a tv-t!

 1. Gratulálok! 🙂 Engem a TV-től balra látható mezőgazdasági kisérlet is érdekelne: mit termeltek éppen? 🙂 Csak nem a gumimalacfa személyesen?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Ez most sima orchidea. Legalábbis nekem ilyen néven árulták Bálint-napon (Valentin-napon). De már láttunk disznó parajt kinőni a paprikaföldből is (azt azóta kivágtuk, újra kinőtt, megint kivágtuk, megint kinőtt. Tavaszik elleszünk vele így, aztán ültetünk majd dinnyét, vagy fűzfát). Szóval lehet, hogy mégsem az.
   Voltak ám rajta szép virágok is. Aztán átültettük.
   Büszkék is voltunk magunkra, mert a netes figyelmeztetések ellenére nem estek le a virágok.
   Csak egy hónap múlva. Azóta is ilyen kopaszok, és csak reméljük, hogy egyszer még lesznek virágjai.

   Majd tavasszal beújítunk újabb projektbe. Ezúttal valami zöldet szeretnék, hogy legyen dzsungel otthon, amiben Árpi kedvére mászkálhat. Persze valami látványos kísérletbe is belevágunk. 🙂

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. szerintem barka, vagy aranyeső

  a cybermacs nagyon ügyes, csak bedugja a vesszejét és már hajt is ki!:)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .