Török étlap

Az Isztambul blog egyik kedvelt (és gyakran visszatérő) témája a törökök egyedi kreativitása, találékonysága és probléma megoldása.

Másik fő témánk pedig a hasunkkal (és annak megtöltésével) kapcsolatos. 🙂

Most összekapcsoljuk a kettőt.

Galatás étlap
Galatás étlap

Ha valakinek egyszer sok ideje (nagyon nagyon nagyon sok) lesz, akkor érdemes lenne egy egész enciklopédiát összerakni abból, hogy milyen étlapokkal találkozhatunk a török éttermekben.
Mindezt úgy, hogy csoportosítva az éttermek árkategóriája szerint. No meg egy térkép szerinti elosztás is érdekes lenne hozzá.

Ugyanis a török étlapok nagyon különlegesek. Leginkább egyediek, és hm… mondjuk úgy, hogy érdekesek… 🙂

Némelyik az egyszerűségével, mások a csicsákkal lógnak ki a sorból. De mindegyiknek van valami különleges egyénisége. Valami, ami igazán törökössé teszi.

A fenti képen levő étlap még nem sejteti, hogyha kinyitjuk, akkor egy igencsak szokatlan, amolyan hand made jellegű étlappal fogunk találkozni.

Családi album
Családi album

Hölgyeim és Uraim! Bemutatjuk Kebabékat! Az itteni fotóalbumban megtekinthetik Adana Kebab Apót, Urfa Kebab Nénét, Iskender Kebab Kuzint, de még Sajtos Pide Nagybácsit is. És bár össz-családi fotó nincs, de a teljes rokonság megtalálható. Még a Diétázó Kóla is kapott egy saját oldalt.

Igen, az étlap valóban egy fotóalbum! De ha jobban megnézzük, felfigyelhetünk arra, hogy azért a lehetőségekhez képest minőségi kép található benne, felirattal, és naprakész árakkal.

Azt hiszem, hogy minden turista álma, hogy ilyen étlappal összefusson. Hiszen a fényképről az az étel mosolyog ránk, amelyik majd a tányérban is felelhető lesz. Így nem kell többé azon gondolkodni, hogy vajon mi is, amit majd enni fogunk.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Török étlap, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

One Reply to “Török étlap”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .