Vegyél taxit ajándékba!

Isztambul bazár sorozatunk folytatódik, bár ezúttal egy rendhagyó termékkel: taxival.

Taxi-bolt
Taxi-bolt

Turistaként Isztambulban járva, ha messzebbre szeretnénk eljutni, sokszor érdemes taxiba ülni. Ha másért nem is, mert kényelmesebb benne aludni, amikor beragad a dugóba. 🙂

Ha viszont már bent ülünk egy ilyen érdekes közlekedési járműbe, akkor előjöhet belőlünk a tipikus turista, aki mindent meg akar venni.

Mégiscsak, milyen szép a színe, milyen praktikus, milyen jó zene szól benne, és a sofőr is milyen kedves. Folyamatosan beszél. Főleg a többi autósnak. Mellesleg nem rossz török nyelvtanulásnak sem, ha a rokoni szálakat és a hozzá tartozó ajánlott munkákat szeretnénk megtanulni.

Szóval lehet, hogy Isztambulban járva eszünkbe jut, de jó lenne egy ilyen sárga taxit venni! De mégis, mit kezdjünk vele? Nem fér be a nappaliba…. Vegyünk egyet akkor az ismerősünknek! Majd találja ki ő, hogy mégis mi legyen vele! 😀

Bazárnak azért nem lehetne nevezni Kadıköy Fahrettin útját, mert nem egybefüggő taxi-bolt dzsungel található itt, mint Isztambul, más bazáros területén. Hanem az út mentén kisebb-nagyon autó szalonok vannak (ahol azért lehet találni felsőkategóriás márkákat is). Ezek közül sok taxit árul.

Taxi-bolt
Taxi-bolt

Kadıköy kikötőben minibuszra szállva 20 perc alatt eljuthatunk ide. Visszafele pedig már taxival mehetünk. Saját taxival!

Sőt, hogy még jobb legyen, útközben utast is vehetünk fel. Így ha jól csináljuk, mire visszaérünk Magyarországra, a taxi árát, a nyaralás árát, de még a következő nyaralás árát is megkerestük. 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Vegyél taxit ajándékba!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

5 Replies to “Vegyél taxit ajándékba!

 1. A bazár sorozat-számomra-eddigi legjobb eleme ez a taxiboltos fejezet!
  Bár nehogy elhamarkodjam! Mert ha egyszer sorra kerül a focimezbolt is,akkor oda lesz a taxik aranyérme! 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   1. Ehhez nem is kell önálló bazár,mert úton-útfélen árulnak mezeket,ezt magam is láttam. 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .