Mobil bazár

Az isztambuli Fűszer bazár mögött bújuk el a rejtélyes, és titkos, és hatalmas, és zizegő, bizegő, búgó, múgó mobil bazár.

Mobil bazár
Mobil bazár

Isztambulban a Fűszer bazár mögötti dzsungelben járva eszünkbe se jutna, hogy egy ekkora hatalmas épület mellett haladunk el. Pedig még az űrből is látszik! Főleg, hogy ma már olyan technológia van, hogy a katicabogár pöttyei is látszanak az űrből… 🙂

Pedig ahogy a keskeny kis utcában kerülgetjük Isztambul lelkes és hangos hangosságát ott rejtőzik az egyik kapualjba a mobil bazár. Tipikus isztambuli elekromos bazár: kívülről csak egy kis boltnak tűnik. Aztán amikor bemegyünk, akkor derül ki, hogy 6 emelet magas bevásárló központ. Na az aztán pedig tényleg tele van kis boltokkal.

Itt pedig minden kapható, ami csak egy kicsit is kapcsolódik a mobil telefonokhoz. A törökök egyébként is imádják a telefonokat, amivel egyszerre tudnak minden ismerőssel beszélni miközben a szociális hálón megosztják mit is beszéltek meg éppen az imént.

Úgyhogy nem az az érdekes, hogy ilyen nagy ez a mobil bevásárló csarnok, hanem hogy miért ilyen kicsi. Pedig a válasz egyszerű: nem csak egy van belőle!

Mint a kebab árusok (még ha nem is olyan sűrűn) Isztambult behálózzák a mobil kütyüket áruló boltok, mint valami titkos szekta tagjai, akik ott figyelnek mindenhol. Így látva el a törököket cserélhető tokokkal, töltőkkel, táskákkal, tartókkal, és csomó minden mással, amire biztosan nagy szükség van.

Mobil bazár
Mobil bazár

Érdemes a fenti kép jobb felső sarkát is megnézni, ahol a Cin dünyası felirat van. Ez ugyanis azt jelenti, hogy Kína világa. Azaz abban a boltban garantáltan csak kínai minőséget fogunk találni, nem pedig valami vacak nyugatit. És még abban is biztosak lehetünk, hogy na ott aztán tényleg mindent megtalálunk, aminek csak kicsit is köze van a mobil telefonhoz (meg olyat is, aminek egészen biztos nincs).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Mobil bazár, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

3 Replies to “Mobil bazár

 1. Csak tudnám, hogy mivel lehet ennyi boltot megtölteni. Mert ha van x szolgáltató, y készülék és z kütyü, még akkor is előbb vagy utóbb ugyanazokat a cuccokat kellene árulniuk vagy nem? 🙂

  Vagy ez úgy működik, hogy van a tulajnak két boltja és miközben azt hiszed, hogy egymással versenyeznek érted, közben csak megkopasztanak mindenképpen? 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Hát…. igazándiból mindkettő talált. 🙂
   Az x az nem több, mint 10, míg az y 100 felett jár nem sokkal. De a z igencsak nagyobb, mint a millió… El nem lehet képzelni, mennyi kiegészítő van. Csak a hátlapból meg lehetne tölteni a Boszporuszt! És akkor még ott van a klasszikusz telefonkagyló alakú head-set, aranyazott kivitelben… 😀

   És igen, egyik-másik tulajnak akár öt boltja is lehet egy kupacban (ne kérdezzd miért), akik úgy csinálnak, mintha egymással versenyeznének, holott egy bolt mind, csak darabokban.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .