Panorámakilátós alagút

Isztambul sok mindenről ismert. A legtöbbje látványosság. Isztambul közlekedése messzeföldön ismert, de nem mondható éppen látványosnak.

Pedig…

Isztambul közlekedésének legnagyobb előnye, hogy jó nagy. Így a közlekedésmérnökök is kiélhetik a kreativitásukat, mert van hely bőven.

Az első híd vagy alagút vagy csomópont még olyan lesz, mint a nagykönyvben van megírva. Vagy legalábbis hasonló. Amolyan törökös lesz. De mindenképpen felismerhető a minta.

Amikor viszont már a huszadik csomópontot kell begyömöszölni az apró sikátorba, akkor kezd minden érdekesebb lenni. És valószínűleg a tervezők is unják már a sablonokat, ezért megpróbálnak mindent kicsit érdekesebbé tenni. Legalábbis amikor mi stratégiai játékkal játszunk, akkor előbb-utóbb ide kötünk ki mi is.

Valószínűleg itt is a tervező úgy érezte, ideje egy kis fantáziát vinni az építkezésbe, amikor úgy döntött, hogy nemcsak egy sima alagutat épít, hanem egyben egy panorámás kilátós gyalogfolyosóval is feldobja az egyébként unalmas aluljáró hangulatát.

Panorámakilátós alagút
Panorámakilátós alagút
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Panorámakilátós alagút, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .