Legyen nálad mindig fogkefe!

Isztambul nagy, hatalmas! Lassan már állandó témánk lesz…

Isztambul a madártávból
Isztambul a madártávból

Az egy dolog, hogy Isztambul 100 km-nél is hosszabb, és sok szempontból akkora, hogy akár egy külön ország is lehet. De mindez házakkal, és kacskaringós utcákkal zsúfolt terület. Főleg péntek délután, bár akkor inkább kocsikkal zsúfolt a terület. Leginkább a főutak. Meg a kevésbé fő utak. És a kis utak. No meg a menekülő utak. És azok az utak, amik egyébként nem is léteznek.

Isztambul egyik végéről a másikra kb. 1 óra alatt lehet átautózni. Szerencsés esetben. Kevésbé szerencsés időszakban inkább 2-3 óra. Ha viszont igazán bedugul a város, akkor 4-5 óra alatt is alig haladunk valamennyit.

Mindez még izgalmasabb, ha tömegközlekedünk, amikor egy kellemes nagyobb társasággal vagyunk egy buszon. Egy akkorával, amivel normál esetben egy stadiont lehetne megtölteni. De ugyebár úgy tartja a mondás, hogy sok jó ember kis helyen is elfér. Ilyenkor pedig mindenki nagyon jó.

Éppen ezért az isztambuliak tudják, mi a határ. Mikor van az, amikor még el lehet indulni hazafele. És mikor az, amikor már inkább nem. No meg persze ott van az a verzió is, amikor a törökök belefelejtkeznek egy jó kis beszélgetésbe. Vagy csak bosszantani akarják a rokonokat és azért se mennek haza, hiába múlt el 11 óra.

Mindezek után nem meglepő, hogy sok isztambulinak a táskájában ott van a fogkefe. Mert sose lehet tudni a végén ki hol fog aludni.

Egy ekkora városban ugyanis könnyen előfordul, hogy bizony a hazajutás reménytelen. Jobb ha ott alszunk el, ahol éppen vagyunk.

A legtöbb török egyébként is felkészült arra, hogy bármelyik pillanatban beesik a fél rokonság. Így minden házban van tartalék ágy, törököző, papucs, stb… Csak fogkefe nincs.

Éppen ezért ha Isztambulban jársz, mindig legyen nálad fogkefe!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Legyen nálad mindig fogkefe!, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

4 Replies to “Legyen nálad mindig fogkefe!

  1. Isztambulban mindennek az ellenkezője is igaz, én már kaptam fogkefét, amikor nem tudtam hazajutni. De természetesen ez a kivétel, és hosszas-hossza keresés után. 🙂 Ami lehet, hogy igaziból csak a dilemma volt, hogy adjam-ne adjam. :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .