Elkezdődött a Haydarpaşa pályaudvar felújítása

Megkezdődött a isztambul.info/wiki/haydarpasa-palyaudvar/" class="wiki" target="_blank" rel="external" title="Haydarpaşa pályaudvar" >Haydarpaşa pályaudvar felújítása, ami várhatóan két év múlva fog befejeződni.

Haydarpaşa pályaudvar" src="http://farm8.staticflickr.com/7146/6674326097_f8374d031e.jpg" alt="Haydarpaşa pályaudvar" width="500" height="375" />
Haydarpaşa pályaudvar

2010.-ben, az Európai Kulturális Fővárosa ünnepségsorozat egyik zárórészeként kigyulladt, és leégett a Haydarpaşa pályaudvar" >Haydarpaşa pályaudvar teteje. Bár sokan úgy gondolják, hogy a tüzet felbérelték, amolyan vadkan módon…, mert így lehet jó kis hotelt építeni a helyére, stb… De ezekbe a dolgokba ne menjünk inkább bele.

Tehát nem volt tető, az eső pedig beesett. Mondjuk egy ideiglenes fedőt raktak az épületre, de azért az mégsem volt az igazi. Egyébként is a Haydarpaşa pályaudvar" >Haydarpaşa pályaudvar megérett már a felújításra, ami most el is kezdődött.

A kormány szeretné cáfolni azokat a híreket, miszerint hotel lesz a pályaudvar helyén/tetején, ezért nemcsak az épület felújításán dolgoznak, hanem egy komplett turista parkot hoznak létre.

Ez a turista park egészen a Hárem kikötőtől Kadıköyig tart majd. De lesznek beruházások még a félsziget végén, Moda területén is. Így a történelmi pályaudvarnak a felújítás után is megmarad az eredeti funkciója. Bár valószínűleg csökken a jelentősége, amikor elindul a Boszporusz alatti metró, a Marmaray (bár annak a jelenlegi tervezett átadási ideje 2015. június 18.).

A turistaparkban hotelek, bevásárló központok és természetesen kebab-, és szőnyegárusok is megtalálhatóak lesznek majd. Azt sajnos nem tudni, hogy vajon hamam is lesz majd.

Az élet viszont nem áll meg. Nem fognak a vonatok mindjárt 2 évet késni. A Haydarpaşa pályaudvar" >Haydarpaşa pályaudvar felújítása alatt az Ázsiából érkező vonatok Kartal kerületbe fognak érkezni. Ami nos… nincs éppen túl közel.

Haydarpaşa képek

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Elkezdődött a Haydarpaşa pályaudvar" >Haydarpaşa pályaudvar felújítása, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Evernote.doClip({title: 'Elkezdődött a Haydarpaşa pályaudvar" >Haydarpaşa pályaudvar felújítása',url: 'http://isztambul.info/blog/2012/02/03/elkezdodott-a-haydarpasa-palyaudvar-felujitasa/',contentID: 'post-3792',suggestTags: 'Haydarpaşa,Isztambul,politika,turista',providerName: 'Isztambul kalandok',styling: 'text' });return false" class="evernoteSiteMemoryLink">
 

2 Replies to “Elkezdődött a Haydarpaşa pályaudvar felújítása

 1. Hogy ez micsoda intuíció volt a filmalkotók részéről!
  Ugyanis a „Menny csillaga”c. hollywoodi „szuperprodukcióban” mint a ****-os Hotel İstanbult láthatjuk a Haydarpaşát!

  Tudjátok,ez az a műalkotás,ahol a rendezők szerint a 15 ezer lakosú İncirlik egy felhőkarcolókkal teli metropolisz. Valamint szerintük İzmir 90 km-re van İstanbultól!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Jó helyen van hotelnek, az nem vitás. Ennél már csak az lenne jobb helyen, ami a tenger alatt lenne. De mivel 2010. elmúlt, a hotel meg sehol, valószínűleg az a projekt nem valósult meg.
   Gondolom rájöttek, hogy egyetlen világvárosban sem olyan szép tiszta a tengervíz, amit érdemes alulról nézegetni. 🙂

   A filmesek szeretnek ilyen képzeletbeli helyeket kialakítani. Egy nemtúljól sikerült filmben a budapesti rendőrpalota volt az európai NATO főhadiszállás. Mókás volt, míg fel nem robbantották… Mármint a filmben. 🙂

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .