Török foci Androidra

Mai török focival kapcsolatos érdekességek a mobiltelefonok lesznek.

No nem a Gatasaray-os telefontok, és a Galatasaray indulós csengőhang, bár abból is annyi van, amiből hidat lehetne építeni a Boszporusz fölé. Hanem a török focis programok.

Beşiktaş animációs háttérkép" src="https://lh5.ggpht.com/VNk-eC2bdnGRC6oApC4P0lQOqnhLArej5rvpb_IIzPR2OVgKEzmr5sFhsA2fNxrUUYE" alt="Beşiktaş animációs háttérkép" width="320" height="480" />
Beşiktaş animációs háttérkép


Közismert, hogy a törökök teljesen odáig vannak a fociért. Nemcsak a fiúk, hanem a lányok is. Második dolog, amiért odáig vannak, azok a macskák. Utána pedig a telefonok következnek.

Mivel macskán nem lehet futtatni semmit (bezzeg a macska milyen jól elfut bármin!), így nem igazán lehet őket összekötni a török focival. Még ha találni egy-két Beşiktaş rajongó cirmost is, fekete-fehér csíkokkal.

A szőrös állatokkal szemben viszont a mobiltelefonokon hatalmas focis készlet található.

Galatasaray óra" src="https://lh3.ggpht.com/d4UPJOssYLbRB3OEWAsm-3LBU0PUrZjZnMfL6_xlqKHUjZJ_feo1uWt-KnRT3XU2hp4" alt="Galatasaray óra" width="307" height="512" />
Galatasaray óra

Nálam Android van, így leginkább az ő készleteiből tudok válogatni.

Természetesen semmi akadálya, hogy a telefonunkat teljesen valamelyik csapat (főleg a négy nagy csapat) színeibe öltöztessük. Kezdve a már említett hát-, és előlappal. Bár az igazi az lenne, ha az iPhone világító alma logóját lehetne átalakítani Beşiktaş logóra.

Bár mintha a BlackBerry-re lett volna olyan program, hogy a hívásjelző led sárga-vörösben, sárga-sötétkékben, vagy sötétkék-lilában világítson. Sajnos fekete-fehérbe nem tudott, így a Beşiktaş rajongóknak más megoldást kell keresniük.

Miután beszereztük a megfelelő elő-, és hátlapokat, jöhet a telefon belső fociraszabása is.
Az összes nagyobb csapatnak találunk háttérképet, no és persze a himnuszukat. Legtöbbnek animált, élő háttérképe is felelhető.
Oké, ezek az alapok, amelyeket valószínűleg minden focirajongó be fog állítani a telefonon. Mit lehet még?

A legtöbb csapatnak van saját újságja, ahol a friss híreket lehet olvasni. Ma már viszont zöld világban élünk. Miért kellene a szegény fákat újságkészítés céljából kivágni, ha felhasználhatjuk őket elektromos áram fejlesztésére is? Ezért aztán számtalan elektronikus újságot tölthetünk le a telefonunkra a kedvenc csapatunktól.

Trabzonspor hírek" src="https://lh4.ggpht.com/RFNjHUnHhn-8GF1qy5lpU9mbHlGuXPK-Rc4vKs9El5zW2Ka_oE3ahGty_NLcYfTLLA" alt="Trabzonspor hírek" width="320" height="480" />
Trabzonspor hírek

A friss hírek mellett naprakészek lehetünk a pontok alakulásából is, amelyekre külön programokat is találhatunk.

Amennyiben viszont jobban értékeljük a hangos híreket (mert mondjuk éppen vezetünk, és nincs idő olvasni. Értsd: kiabálni kell azzal a sok hülyével, akik (szabályosan) szembe jönnek az egyirányú utcán), ők hallgathatják a sport rádiót is.

Egy igazi rajongó viszont nemcsak a friss híreket tudja kívülről, hanem az elmúlt eseményeket is. Ők külön teszt programot tudnak letölteni a telefonjukra, hogy felmérjék a tudásukat.

Fenerbahçe teszt" src="https://lh4.ggpht.com/fHzvEGxw4Pjbh2goMDgvHixH_0TrZ3AVVohhJbu7DA0wcUPp5G5o_BCxZoq59NSvfoU" alt="Fenerbahçe teszt" width="288" height="512" />
Fenerbahçe teszt

Fociból sosem elég. Nemcsak rajongói programokat találunk, hanem „sima” focis alkalmazásokat is. Kezdve a pattogó focilabda háttérképtől egészen a bírói síphangig.

Kedves rajongók! Nem kell mást tenni, csak a Google Play (régebben Market) oldalán beírjátok a kedvenc csapatotok nevét, és máris rengeteg programmal találkozhattok! 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Török foci Androidra, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

7 Replies to “Török foci Androidra

  1. „…..Mivel macskán nem lehet futtatni semmit (bezzeg a macska milyen jól elfut bármin!)….”

    Ezexerint a macska szoftver és nem hardver 🙂 🙂 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (1 vote cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .