Óraátállás Törökországban

Ismét eljött az az idő, amikor odébb állítottuk az órákat. És ismét sikerült átaludni ezt az időszakot.
Már megint lemaradtunk róla.

Minden évben kétszer eljutunk az óraátállításhoz, és megállapítjuk, hogy nem történt semmi.

Semmi.

Mégis, minden évben fontos megírni, hogy Isztambulban, Ankaraban, Antalyaban, de még Edirnében és Trabzonban is, azaz egész Törökország területén megtörtént az óraátállás.
Pont úgy, mint Magyarországon, vagy más európai országban. Sőt! Méghozzá pontosan ugyan akkor. Hiába az egyébként egy órás időeltolódás, mégis ugyan akkor állítottuk az órákat Törökországban, mint ti, Magyarországon: az éjszaka közepén.

Vagyis állította a kutya meg a macska. A mi rendszereink már automatikusan átálltak. Aztán reggel nem értettük, miért ébredünk olyan fáradtan… Kivéve Árpit, aki nyugodtan aludt tovább, hogy a saját idejében ébredjen fel. 🙂

Összefoglalva: az óraátállásban nincs semmi izgalom. Törökországban is ugyan akkor és ugyan úgy történik, mint mindenhol máshoz. Ezt azért fontos leírni.

Nem úgy, mint tavaly, amikor a kormány úgy határozott, hogy az érettségiző diákok igenis pihenjék csak ki magukat, így az óraátállás később történt. Bár szerintem az lett volna az igazi pihenés, ha ideiglenesen mondjuk úgy 24-72 órával állítjuk vissza a kakukkot…

6 Replies to “Óraátállás Törökországban

 1. Szia Druszám!
  Már többször akartam kérdezni, de mindig lemaradt….
  Az írásaid elején és végén mindig van egy „A weblap nem található” szöveg. Ahogy nézem, egy javascriptet szúrnál be a http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js címről, ami nem műxik. Nem zavar különösebben, csak így reggel minden alkalommal álmosan kibámulva a fejemből (főleg így óra átállítás után) erre kezdek felébredni, hogy ….mi vaaaan??? mi nem található, amikor itt van a szemem előtt????….. aztán rájövök, hogy a weblap itt van, csak a script nem megy.

  1. Ez a Google Adsense lesz, ami a reklámokat pakolgatja be az oldalba. Vagyis pakolná, ha a Google nem tiltott volna ki, mert szerintem én klikkelgetek a reklámokra. Így pedig jogtalanul gyűlt össze az a 10 euró az elmúlt 5 évben…
   Gondoltam, kint tartom, ameddig hajlandóak lesznek a levelemre válaszolni (októbertől számítva max 2 hétet mondtak). De már nagyon meguntam.
   Most ki is kapcsoltam, lássuk, eltűnik-e a hibaüzenet. Kérlek jelezd vissza! Köszi.

   Inkább Edina ötletél alkalmazom: kitettem egy PayPal linket, hátha páran kedvet éreznek a blog támogatására. 🙂
   De erről majd lesz szó, amikor elindul a wiki (már csak pár nap!)

 2. Én tanúskodom melletted, ha kell! Mindig ráklikkeltem a reklámokra, hogy összejöjjön neked egy tea a Szigeteken 🙂
  Bár nem tudom Freud mit szólna a kis elírásodhoz: „mert szerintem én klikkelgetek a reklámokra”
  😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük