Török nyelvtábor Zeytinadán

Bülent Şimşek, a ELTE volt török lektora török nyelvtábort szervez a nyáron Zeytinadán! Gondoltuk, ez sokatokat érdekelné, ezért mellékelten küldjük a tudnivalókat. Ha bármi kérdésetek felmerülne, nyugodtan írjatok nekünk!
Fontos információ, hogy az ELTE-s diákoknak 50%, az egyéb magyar diákoknak 30% kedvezmény jár.

Bülent Şimşek török nyelvtanár 5 évet töltött Magyarországon az ELTE török nyelvtani szakán, meglepő módon, mint török nyelvtanár.

Ő most úgy döntött, hogy miért tanuljon az ember négy fal közé bezárva, ahol az ablakon keresztül is csak a hideg, esős időt nézheti. Vagy még rosszabb, ha odakint éppen nyár van?

Így aztán gondolá egyet, és lemené Törökországba. Ott is Antalyaba. De mikor látá a sok strandolót (főleg a lányokat, főleg a fiatalokat, főleg a lengébben öltözötteket), akkor úgy érezé, hogy itt se lehet a török nyelv tanulása ügyében figyelmet koncentrálni. Ezért inkább továbbmé, és egy olyan helyet keresé, ahol a figyelem nem terelődik el úton és útfélen.
Mígnem egy olívaerdőre bukkanna. Minek neve lévén Zeytinada, azaz olíva sziget (a helyiek egyébként banántermesztéssel foglalkoznak, csakhogy megtévesszék a Google műholdjait). És mondá: ez aztán tényleg egy olyan hely, ahol az ember reggeltől estik törökül tud tanulni.
Az sem elhanyagolható, hogy török is van a közelben. Ezért a beavatottak a friss tudásukat mindjárt ki is próbálhatják a sarki közérben. De itt, távol a civilizációtól nem zavar be mindenféle szőnyeg és kebabárus. Stresszmentesen lehet alkudni a kenyérért vagy a csokiért (ki melyik szót tanulta meg éppen).

Nyáron (pontosabban július 30-tól szeptember 2-ig) lesz az első tanfolyam, maximum 25 fővel. Azért ilyen korlátozott a létszám, hogy a tanárok is jobban tudjon mindenkivel foglalkozni, no és persze mindenkire jusson helyi lakos is (mégiscsak egy kis faluról van szó).

A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már elkezdtek törökül tanulni (legalább 6 hónap), és kedvelik a török nyelvet és kultúrát. No és persze szeretnének törökül is megtanulni (sajnos sem orosz, sem kínai nyelvtanár nem lesz a közelben, viszont kérésre kosárfonó kurzust is lehet indítani). Olívakedvelők előnyben!

Minimális angol tudás is szükséges lehet, mert más országokból is érkezhetnek tanulók! Persze a legjobb az, ha egymással is törökül beszélnek. És megpróbálnak eladni egymásnak egy szőnyeget, vagy 60 liter olívaolajat.

Tanárok:

 • Bülent Şimşek a mény tícsőr, és az organizatőr.
 • Hamza Şimşek, aki nem rokona a másik Şimşeknek, bár ki tudja, ki szintén nyelvtanár.
 • Murányi Péter (ő sem rokona egyik Şimşeknek sem), ki magyar (és magyarul is tud). Ő a Természetes Nyelvtanulás (Natural Language Acquisition) alapítója. Ő megmutatja, hogyan lehet egy idegen nyelvet úgy elsajátítani, ahogy a gyerekek teszik az anyanyelvükkel.
 • Zeytinada lakossága, akik mind felsőfokú török nyelvvizsgával rendelkeznek, de a vidéki nyelvismeret rejtelmeibe is bárkit szívesen bevezetnek.

Helyszín és szállás: www.zeytinadapansiyon.com

Jelentkezés 2012. július 1-ig.
bulentsimsekabi@gmail.com
bulentsimsek_@hotmail.com
Telefon: +90 / 505 / 369-6417

További információk meg árak meg ilyenek angolul (Google Docs)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Török nyelvtábor Zeytinadán, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

2 Replies to “Török nyelvtábor Zeytinadán

 1. uhh, fogamra való kaland!
  nem valószínű, hogy időben belefér, és a -sajnos- legfontosabb infó elmaradt: mennyibe fáj mindez úgy Istenigazából?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Nagyon jó kérdéseid vannak! 🙂
   De sajnos nem tudok benne segíteni. Ez az összes infó, és ezt is úgy kellett összerakosgatni.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .