Cserélik az Ikarus buszokat

Isztambul útjait 1291 Ikarus busz járja lelkes dudálással és még lelkesebb pöfékeléssel és egyedi illattal.
De ennek lassan-lassan vége, mert lecserélik őket.

Isztambul Önkormányzata bizony úgy döntött, hogy elég lesz már a régi Ikarus buszokból, melyek bár halhatóan komoly asztmával rendelkeznek, de még mindig fürgébbek, mint a magyar rokonaik.
Főleg, ha arról van szó, hogy a gyalogosakat kell lekergetni az utakról. Persze nem akkor, ha időre kell menni. Ezt a családi tulajdonságukat elhozták ide, Európa végére, és Ázsia elejére.

Csaknem 470 vonalon jár Ikarus, ami évente 435 millió utast szállít. Ezzel a teljes isztambuli buszállomány 14% teszik ki.
Ők azokat, amelyeket elkezdik lecserélni.

Isztambul Önkormányzata arról is gondoskodott, hogy ezek után ne legyen ciki busszal járni. Az új járműveket használok ezek után eldicsekedhetnek a barátaik között, hogy ők bizony már Mercedesszel közlekednek.

Vetélytársak
Vetélytársak

Viszont mindez nem jelenti azt, hogy nem fog magyar busz Isztambulban dudálni többet. Hiszen ha lassan is, de egyre több és több debreceni emeletes busz érkezik. Jelenleg 52 db. DAF MJT és 22 db. DAF/OPTARE típusú buszra számíthatunk, ha lelépünk a járdáról.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Cserélik az Ikarus buszokat, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .