Anyák napja Törökországban

Anyák napja Törökországban is ünnep. Igaz, egy héttel később van, mint Magyarországon.

És persze vannak dolgok, amik másképpen zajlanak…

Törökországban az Apa a családfő. Az Anya pedig az, aki mindent irányít. Legfeljebb erről az Apa nem tud. De hát az már az ő baja… Miért nem figyel oda jobban? 🙂

Szóval az Anya a főnök. Ehhez még hozzájön az is, hogy a törökök roppantul kötődnek az Anyához. Próbálnának meg nem kötődni! Mindjárt előkerülne a fakanál! Nem, nem az a kicsi, hanem amivel a harmincfős fazékban szokták a főzeléket keverni. Igen, az, amelyikkel a bikát is fejbe lehet vágni, ha az rosszalkodott.

Ezek után nem csoda, ha minden komolyabb (a komolytalanoknál meg pláne) énekesnek van legalább egy száma, ami az Anyáról szól. Különben ott a jólismert fakanál megint… 🙂

Így aztán az Anyák napja egy komoly megmozdulás egész Törökországban. A boltok mindjárt lecserélik a karácsonyfákat és a mikulásokat Anyák napi kedvezményekre (vegyél Anyunak vasalót, mosógépet, ruhát, laptopot, vagy akár egy kanna benzint, meg egy zsák cementet, esetleg egy dinnyét vagy Galatasaray-os zászlót!). A rádióban folyamatosan az Anyákkal kapcsolatos dalok szólnak (mint fentebb láttuk, ilyen pedig van bőven). És persze aki tegnap még esernyőt árult, az ezen a napon már virágot fog.

Természetesen a Tv sem maradhat ki, ahol előjönnek a legjobb Anyák napi reklámok:

Arçelık reklám:

Sertab Erener – Pınar Süt Reklám

Mindenkinek boldog Anyák napját, így utólag, meg majd jövőre is! 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Anyák napja Törökországban, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

One Reply to “Anyák napja Törökországban”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .