Isztambul Bevásárló Fesztivál 2012

Isztambul nem az a hely, amit olcsón megúszunk. Előbb-utóbb csak bekerülünk a Fedett Bazárba, ahol nem költünk, csak módjával vásárolunk. Míg a pénztárcánk bírja (és van bent AMT is, hogy a kiürült pénztárcát mindjárt feltöltsük). De ha esetleg mégis megússzuk, és a múzeumokra sem szórtuk el az összes pénzünket, akkor biztos tele esszük magunkat kebabbal, vagy pedig a Fűszer bazárba tévedünk be, ahol megint nincs megállás.

Isztambul önkormányzata tavaly úgy döntött, hogy miért ne lehetne ezt a jó kis mulatságot az egész városra kiterjeszteni. Így elindították az Isztambul Bevásárló Fesztivált (Istanbul Shopping Fest – ISF). És mivel ez nagyon sikeres lett, így az idén, 2012-ben megismétlik, de még nagyobb méretben.

Időpont: Június 9-29, minden nap 10-22!

Persze a műsor nemcsak a turistáknak szól, hanem a törököknek is. Hiszen ők csak egy dolgot szeretnek jobban az eladásnál: a vásárlást.

Éppen ezért az ismert, de még az ismeretlen bevásárló központok is részt vesznek az akcióban, amikor jó kis akciót, és meghosszabbított nyitvatartásban élvezhetjük a pénzszórást. Sőt, még utcabál is lesz!

Mindjárt az elején Hadise fogja megnyitni a műsort. Állítólag majd megmutatja a lábát is, nemcsak a hangját. Aki kíváncsi rá, június 8-án menjen a Taksim térre 19:00-ra!

Melyik bevásárló központok vesznek részt az akcióban? Egy listát itt találtok. De ha valakinek mégis maradna pénze, akkor a szokásos bazárok (Fedett bazár, Fűszer bazár, Könyv bazár és Arasta bazár) várja a vásárlókat. 🙂

Arról viszont sajnos nincs hír, hogy ennek a fesztiválnak a támogatása érdekében a Török Légitársaság (THY) esetleg megemelte-e a csomagok maximális méretére vonatkozó korlátozásokat? Mondjuk eddig se voltak olyan szigorúak, mint a Malév. Reméljük, megtartják ezt a jó tulajdonságukat!

De hogy ne maradjon senki információ nélkül, már letölthető az Istanbul Shopping Fest 2012 program iPhone, Android és Blackberry verziója.

Egyenlőre ennyit találtuk. No meg azt is, hogy természetesen TaxFree-t is ajánlott használni (A TaxFree nevű cég támogatásával), és elvileg lesz majd internetes vásárlásra is lehetőség.

Reméljük, sok érdekeset találunk még addig, míg elkezdődik a fesztivál. Ti pedig gyertek Isztambulba, még akkor is, ha már unjátok az AyaSofya-t, mert több időtök marad vásárolni! 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Isztambul Bevásárló Fesztivál 2012, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
 

One Reply to “Isztambul Bevásárló Fesztivál 2012”

  1. annyi pénz nincs, amit ne lehetne ott elkölteni. talán csak az AyaSophia és a Kék Mecset nem eladó…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .