Egyre melegebb van

A hőmérséklet egyre csak emelkedik. Ahogyan a páratartalom is.

A 30 fokot már biztosan átléptük. A 40 meg biztosan nem. Egyenlőre legalábbis.

Persze nyár van. Ne csináljunk belőle meglepetést, hogy közben meleg is van. Június közepén, a Mediterránon… ugyan már.

Bár a média, szokás szerint megint kitett magáért. Ahogy télen megvan a kis patak ami mindig befagy, és ki lehet oda zavarni az egész stábot forgatni, ugyan úgy megvannak a nyári kedvencek is.

Legjobb az, amikor Eminönüben, a beton dzsungel legforróbb pontjára megy ki a riporter. Természetesen kihívó rövidben. Egy olyan rajta kívül mindenki y kromoszómával rendelkezik. Sokaknak kettő is van. De legalább a helyiek figyelmét felkeltette, ha már a tv-nézők elaludtak. És ilyenkor mindig előkerül a híres hőmérő is, aminek legalább 30 cm-es digitális kijelzője van. Ilyet lehet venni Eminönü aluljáróiban. 3 líra darabja. De ha veszünk 8 szőnyeget, akkor ajándékba jár. Ez az a hőmérő, amit ilyenkor jól meg lehet mutatni a közönségnek. Már aki éppen azt fogja nézni, mert hát a riporternő, mint említettük, eléggé lengén öltözött fel.

Érdekes módon a riport után mindig meghívja őt valaki egy teára. Általában az, aki erősebb a többinél. De ez már a kamerák mögött zajlik…

Szóval meleg van, és lesz még melegebb is. Egyenlőre még csak ott tartunk, hogy Törökország valamelyik déli tartományában megolvadt az aszfalt (a riportert meg úgy kellett kihalászni belőle, pedig szólt mindenki, hogy ne menjen rá, mert még friss, stb…).

No és persze kezdődik a szárazság is. A tv-ben külön kértek mindenkit, hogy tegyen ki az ajtaja elé egy tálba vizet a macskáknak és kutyáknak. Azért ez kedves.

Majd várjuk Jutka és Pisti élményeit Ankarából, ahol gyakran probléma van a vízzel a nagy nyári szárazságban.

Ezzel ellentétben Isztambulban itt a Boszporusz. Na az aztán tud párologni a nagy hőségben! Az egy dolog, hogy só az idő alatt összeragad, míg a sótartóból eljut a vajaskenyér tetejére. Viszont egyre fullasztóbb. Főleg ha egy kisebb vihar átfut rajtunk. Viszont egyenlőre van szél bőven (szintén a Boszporusznak köszönhetően), így még bírjuk.

Közben pedig közeledik a Ramazán (Ramadán) (július 20- augusztus 18 + 3 nap Cukor Ünnep, augusztus 21-ig). Érdekes lesz majd ebben a melegben. Persze nyáron az igazi, nem pedig télen.

Egyenlőre még nem döntöttem el, hogy idén is belevágok, vagy idén is kihagyom.

A Ramazán (Ramadán) esetén ugyanis felkelünk hajnalban, eszünk, iszunk, majd visszafekszünk aludni. Nekünk viszont van egy Árpi babánk, aki felkel hajnalban, eszik, iszik, majd esze ágában nincs visszafeküdni aludni. Mi meg majd eszünk-iszunk valamikor… Ránk nézve tehát a Ramazán (Ramadán) pihenés lenne.

Na majd meglátjuk.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Egyre melegebb van, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
Ilyen idő van nálunk: Hely: Istanbul / Ataturk Hőmérséklet: 32 °C. Páratartalom: 39%. Szél: 30° 11km/hr n/a
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .