Mindenki az árnyékot szereti

Itt a nyár! Ki hinné? 🙂 Pedig nemrég még kellett a nagykabát. Most viszont már pont fordítva.

Isztambul pedig tipikusan egy betontenger, ami olyan jól fel tud melegedni. De legalább van egy Boszporusz. Igaz, neki köszönhető, hogy magas a levegő páratartalma, és így nem lehet már hova izzadni. De legalább jó kis szél van mindig a tengerparton.

Hála a melegnek, folyamatosan jár a klíma. Ez persze vicces, hogy télen, amikor hideg van, akkor arra pazaroljuk az energiát, hogy meleg legyen. Most pedig pedig arra, hogy hideg legyen… Ki érti ezt? Inkább tennék be most a meleget egy zsákba, és elraknánk télire… A régiek valamit tudhattak: Sándor, József, Benedek, zsákban hozzák a meleget.

Na mindegy, egyszer majd azt is feltalálja valaki. Addig is mutatok nektek néhány képet, hogyan küzd Isztambul állatvilága a meleggel.

Madarak az árnyékban
Madarak az árnyékban

 

A kutyák is alszanak
A kutyák is alszanak

...és persze a macskák is
…és persze a macskák is

 

...és alszanak...
…és alszanak…

 

...meg alszanak...
…meg alszanak…

 

...no meg alszanak.
…no meg alszanak.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Mindenki az árnyékot szereti, 10.0 out of 10 based on 5 ratings
Ilyen idő van nálunk: Hely: Istanbul / Ataturk Hőmérséklet: 27 °C. Páratartalom: 65%. Szél: 230° 5km/hr scattered clouds
 

5 Replies to “Mindenki az árnyékot szereti

  1. Nem felejtem el azt a jelenetet, amikor reggel a sétálóutcában ment a locsoló-felmosó-autó. Az embertömeg V-alakban vált ketté előtte. A kocsi szépen lassan ment egyenesen. Nem került ki senkit, majd az emberek elugrálnak előle.
   Mígnem egy alvó kutyához ért. Na azt már kikerülte! 😀

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .