Fenerbahçe TV

Nekünk ilyen is van! 🙂

Fenerbahçe TV" href="http://www.flickr.com/photos/9893763@N08/7485883172/">Fenerbahçe TV" src="http://farm8.staticflickr.com/7115/7485883172_ed1d653a7c.jpg" alt="Fenerbahçe TV" width="500" height="375" />
Fenerbahçe TV

A törökök és a foci… nos… ez a két dolog nagyon is összetartozik. Sok minden van, ami nélkül egy török nem képzelhető el. Ilyen a török zászló, a zeneimádat, és persze a foci. Bár talán az első kettőről még le tudnának mondani, de ha az lenne a kérdés, mit vinne egy török magával egy lakatlan szigetre, akkor egészen biztosan az a kábelTV lenne, amiben van foci közvetítés (második helyen pedig az, amelyikben romantikus sorozatok vannak, és csak a harmadik lenne a kababsütő felszerelés).

Isztambul, és Törökország szerte ha egy szórakozóhely azt szeretné, hogy teltház legyen, akkor nem (csak) sörreklámot tesznek ki az ajtóra, hanem kiírják, hogy focit is lehet nézni. A legnagyobb varázsszó a LigTV. Ez az a csatorna, amelyiken 24órában csak foci megy.  E mellett nagy előnye, hogy csapatfüggetlen. Azaz ezt bátra ki lehet írni a szórakozóhely ajtajára, mert nem lesz belőle veszekedés. No meg az összes csapat szurkolója lelkesen fog bevonulni és leülni a TV elé.

Bár csapatban mégis jobb zászlót lobogtatni, meg énekelni, de egy igazi focidrukkel nem riad vissza attól sem, ha otthon, egyedül kell ünnepelni. Majd felveri a szomszédokat, és akkor majdcsak talál rajongó társat.

Bár az az igazság, hogy egy vérbeli töröknek még ok sem kell, hogy a kedvenc csapatát ünnepelje. Elég az, ha meglátja a kedvenc csapatjának a színeit (a Beşiktaş táborral fekete-fehér filmet nézni ne menjetek el! 🙂 ), és máris földöntúli öröm szállja meg a focis énjét. Vagyis úgy kb. 99,98%-át.

Éppen ezért találták ki a rajongói csatornákat. Mikor is kedvelt hősünk ül a TV előtt péntek este, és éppen a csatornák között lapozik. Miközben változatos szavakkal bírálja azok tartalmát olyan szavakkal, melyeknek jelentése nagyjából a mezőgazdaság állattartásával és azok kellemetlen „termékeivel” kapcsolatosak. Így aki esetleg agrármérnökként szeretne Törökországban elhelyezkedni, mindenképpen üljön be egy focista mellé! 🙂

Szóval ül a hősünk a TV előtt, és váltogatja a csatornákat. A morálja két emelettel lejjebb issza a kávét a szomszédoknál. Amikor is hősünk véletlenül átkapcsol a Fenerbahçe TV-re. Naná, hogy mindjárt előjön a lelkesedése, ami hozza magával mindjárt a zászlót is.

És így végük hősünk is megmenekült az unalomtól, és a péntek estélye sem veszett kárba!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Fenerbahçe TV, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
Fenerbahçe TV',url: 'http://isztambul.info/blog/2012/07/10/fenerbahce-tv/',contentID: 'post-4364',suggestTags: 'foci',providerName: 'Isztambul kalandok',styling: 'text' });return false" class="evernoteSiteMemoryLink">
 

One Reply to “Fenerbahçe TV”

  1. Nagyon jó írás! Egyre jobban belejössz Te ebbe ott! 🙂
    Annyira süper,hogy nálatok olyan szinten van a foci megítélése és szerepe,hogy a legnagyobb kluboknak már évek óta van saját TV-csatornájuk!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .