A Mikulás már megérkezett

Törökországban nincs Karácsony. Ez persze nem zavar senki. Sőt! Talán még azt is elmondhatjuk, hogy nagyobb ünnep, mint Magyarországon.

Bezzeg a Mikulás. Igaz, ő Lapföldön él, de Törökországból, Myra (ma Demra, Antalya megye) városkájából származik. Úgy tűnik, hogy amikor éppen nem dolgozik, néha hazaugrik a rokonokhoz.

Mi ugyanis láttuk a Mikulást! Még augusztusban!

És bár köztudott, hogy a törököknél nem lehet a Karácsonyt elég korán kezdeni (főleg ha bolti kedvezményekről van szó), és nem lehet eléggé sokáig se kitolni (mert a feldíszített Karácsonyfa olyan szép, még áprilisban is, kár lenne kidobni), azért az augusztus mégiscsak korán/későn van, hogy a Mikulást dolgozni lássuk.

Úgyhogy biztosan nyaralni jött a Galata-toronyhoz. Mégse valószínű, hogy a kilátás miatt, hiszen a szánról mégiscsak többet lát (és mind tudjuk, van beépített kakaó/kávé/tea automata is).

Sőt! Még gitározott (pontosabban egy török húros hangszeren játszott) is egyet! Úgy tűnik, ez egy eddig ismeretlen hobbija lehet.

A Mikulás Isztambulban
A Mikulás Isztambulban

Persze mindjárt megrohanták a rajongók tv-kamerákkal, hogy kihasználják az alkalmat, és reklámot forgassanak vele.

A Mikulás Isztambulban
A Mikulás Isztambulban

De azért rendesek voltak vele, mert kapott egy hatalmas árnyékolót is. Így biztosan nem lesz melege.

A Mikulás Isztambulban
A Mikulás Isztambulban

Jó lett volna megtudni tőle, hogy mi járatban van itt, meddig marad, és mit visz a nagymamájának. De a reklámfilm leforgatása után az Istiklal Caddesi irányába távozott…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük