Tejreklám

Szerintem Törökországban nagyon jó reklámokat készítenek. Mondjuk szükség is van rá, mert annyi reklámmal vannak a törökök körülvéve, hogy már teljesen immúnisak lettek rájuk.

Egyik kedvenceim a tejreklámok.  Ezekben általában a főszerepben az anyuka.

Ehhez tudni kell, hogy a törökök nagyon kötődnek az anyukájukhoz. Mindegy, hogy valaki hány éves, legyen akár 70. Akkor is anya csak egy van. És ő a főnök. Még akkor is, ha általában nem úgy tűnik.

Erre ajánlatos mindenkinek figyelnie, aki Törökországba szeretne házasodni. Mert az csak egy dolog, hogy összeismerkedünk valakivel. Nem szabad elfelejteni, hogy az valakinek a lánya/fia. És miután sikerült a lányt/fiút elcsábítani, akkor kezdődik csak az igazi munka: az anyukának is kell ám udvarolni! Nem is kicsit! És ő nem fogja beérni pár ezer rózsaszállal! Bizonyítani kell bátorságból, hősiességből, nemességből, és persze tisztaságból meg főzéstudományból.

Tehát az anyuka. Meg a tej. És a főszereplő. Itt a legújabb reklám a Pınar cégtől. Az énekes pedig Nil Karaibrahimgil.

A reklám arra utal, hogy a tejivás mennyire fontos a növekedésben. És persze a végén ott van, hogy bárki bármekkorára is nőt, az anya szemében mindig kicsi marad. És ez Törökországban nagyon is így van!

A Pınar tejet a korábbi években Şertab Erener reklámozta hasonló stílusban. Sajnos az ő anyukája tavaly meghalt… 🙁

Itt a reklámszöveg az, hogy amíg anyu itt van, addig nem érhet semmi baj.

A növekedés, és az egészség egyébként is mindig központi témája a tejreklámoknak. Néha éve aki tejet vásárolt, az kapott mellé ajándékba egy plüss agyat, vagy plüss csontot, vagy egy plüss gyomrot. Hiszen a tej ezeknek a testrészeknek tesz jót. A plüss agy ebben a reklámban látható, ami egyébként a reklám felvételéről, és a bakikról szól:

Egyszer én is vettem egy ilyen plüss agyat. Igaz, meg kellett innom 10 liter tejet miatta, de hát ennyi belefér. Meg legalább egészségesebb lettem a sok kebab után. 😀

Ezt azóta otthagytam az utolsó magyar cégnél, ahol dolgoztam. Utalva arra, hogyha már elmegyek, azért maradjon valami agy…

A tej=egészség+növekedés gyakori téma Törökországban. Így néha újabb és újabb reklámok jelennek meg ennek népszerűsítésére. Íme az egyik:

Napi két pohár tej. Fiatalos meg minden. És még egy lány verzió is készült belőle:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Tejreklám, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

2 Replies to “Tejreklám

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .