Diszkó villamos

Péntek este igazi buli volt Isztambulban. A villamos a változatosság kedvéért nem csöngetett egy picit álmában, hanem nyomta a metált. Teljes hangerővel.

És igencsak ébren volt.

Legalábbis erre utalt az, ahogy a vezető ordítva próbált meg utatvágni a milliós tömegen.

Diszkó villamos
Diszkó villamos

Hol máshol lenne mindez, mint ahol zajlik az éjszakai élet? Az İstiklâl Caddesi-n. Ahol is az egyszerűség kedvéért az egész utcát átalakították diszkóvá. Tömeg már úgyis van.

A zene pedig a villamoshoz csatlakoztatott zenevagonból szólt, ahogy az haladt végig a sétálóutcán. Bár mókás volt, ahogy a vezető próbált valahogy átjutni a tömegen, miközben a háta mögött teljes hangerővel szólt a “yo, yo, gyertek közelebb! Itt megy a buli!!!” c. nóta.

Diszkó villamos
Diszkó villamos

A törökök pedig olyanok, akik imádják a zenét. Elég, ha pár másodpercet hallanak egy számból, máris elkezdik azt énekelni.

No persze az İstiklâl Caddesi-n nem csak egy dalt lehet hallani. Főleg nem pénteken!

Minden boltból szól (vagy inkább árvízként kiömlik) a zene. Mindeközben az után minden 20 méteren valaki zenél/énekel/táncol vagy más műsort mutat be. Úgyhogy a járókelők kb. fél percenként váltanak stílust, és kezdenek bele más dal éneklésébe.

Tömeg pedig volt. Bár hivatalos számok nincsenek, a nemhivatalosak szerint egy átlagos napot akár 3 millió ember is megfordul Isztambul legnépszerűbb sétáló utcáján. Azaz másfél Budapest. Vajon mi lehet akkor péntek este, amikor a fiatalok ide jönnek szórakozni?

Egyenlőre még nem érkezett meg a tél Isztambulba, így az idő is kellemes. De talán ez az utolsó hétvége az esős időszak kezdete előtt. Így aki csak teheti, gyorsan elmegy egy télfejeltő bulira. 🙂

Sikerült videón is megörökíteni a diszkó villamost.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Diszkó villamos, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .