A menő srácok Budapestről indulnak

A csokireklám helyszíne egyértelműen Budapest, Keleti-pályaudvar. Itt van a helyes a srác is. A lány pedig gondolom a MÁV legújabb Budapest-Isztambul mega-gyors-eszpressz vonaton ül.

Legalábbis a vonat eléggé gyorsan elhagyja mind Budapestet, mind Magyarországot. És hova máshova menne, ha nem Isztambulba? 🙂

Kár, hogy az egész csak mese. A csoki biztosan létezik, a Budapest-Isztambul vonatjáratról továbbra sincs semmi hír, de azért helyes srácok még biztosan léteznek! 🙂

Íme a videó!

Egy rövid összefoglaló a reklámról azoknak, akik esetleg éppen most nem tudják megnézni (mert pl. a cégben olvasgatják a blogot. :)):

A srác és a lány ott áll a Keleti-pályaudvaron. Még egy MÁV-feliratú (vörös csillagos) mozdonyt is láthatunk az első másodpercekben. A lány felszáll a vonatra (ezek a vagonok viszont már nem MÁV-osnak látszanak). A fiú pedig, csak úgy, búcsúztatásként ad egy csokit. Majd pedig a vonat el, mindenki hüppög.

Igen ám! De a srác rájött arra közben, hogy bár a lány menet, ahova akar, de egy jó török csoki nélkül nem tud élni! Olyat pedig nem lehet Budapesten csak úgy beszerezni. Elindul hát gyors tempóban, és még azelőtt utoléri a vonatot, mielőtt az kiérne az állomásról. A vonat pedig valami szuper-expressz, hiszen nem vacakol még 40 percet a városban, hanem mindjárt beleveti magát a hegyek közé.

De hősünket sem kell félteni, mert az erotikus fehér ingében megküzd a vonattal, de még a természet elemeivel is. És bár az inge jócskán tönkre megy a nagy hajszában, a srácnak mindez mintha csak jót tenne.

És végül csak utoléri szeretett nőjét csokiját. Majd pedig egy mozdulattal kitörli a vizet a hajából.

De azt már nem tudjuk meg, mi történt utána: Megette a csokit? Vagy a nőt? Vagy mindkettőt? Eljutott-e egyáltalán Isztambulba, ott kapott-e vízumot, munkát, stb… Esetleg már a Sirkeci pályaudvar elfogyott a pénze, mert vett egy szőnyeget? És így kénytelen volt hazamenni (immár csoki és nő nélkül, de szőnyeggel). Tehát a kérdés nyitott…

A csoki neve egyébként Biscolata. Ez a török cikolata (csoki) és bisküvi (süti) szó összevonásából keletkezett. Ez egy érdekes szó, mert az angol biscuit-ból származik. Egyszerűen csak törökül kiejtve, majd leírva. 🙂 Hogy mondta sir? Biszküvi?

A törököknél eredetileg nincs ilyen fajta sütemény. Helyette van baklava és még számos édesség. Ezért lehetett a szót átvenni az angolból. A legközelebbi, ami hasonlít rá a kurabiye.

A bisküvi történelmi csúcsa a 2011-es választásokkor volt, amikor is az egyik politikus b helyett p-vel ejtette. Így született meg pisküvi, majd pedig egy halom rajongói videó átdolgozás (300, Avatar, South Park, stb…).

Na de vissza a Biscolata reklámra. Ennek a csokinak a célközönsége minden bizonnyal a női nem (meg a női igen). Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint ez a korábbi reklám.

Ebben a klipben helyes srácok szerepelnek, amint a csokoládét készítik. Kicsit hasonlít a Milka hód és társai reklámjára. De azért lássuk be, hogy ennek sokkal erősebb hatása van, mintha csak lila tehenek lennének a képernyőn. 😀

Na persze nem is kellett sokat várni, míg a felháborodott férfi társadalom reagált. Sőt! Ha már az előzőekben csokiról volt szó, akkor kapjanak már a fiúk egy kis ízelítőt az egészséges táplálkozásból. Hátha valami átjut az üzenetből. Így a reklámban a nem kis idomokkal rendelkező hölgyek frissen facsarják a gyümölcslevet.

Öööö…. meg készült egy ilyen válasz verzió is. De ezt ne nézzétek meg ebéd előtt!!! 😀

Végezetül még egy csoki reklám, hiszen nem is olyan régen beszéltünk az Isztambulban található felhőkarcolókról.

Ebben a reklámban láthatjátok a híres Sapphire-tornyot. Persze a lány-fiú történet itt sem maradhat el. 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
A menő srácok Budapestről indulnak, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
Ilyen idő van nálunk: Hely: Budapest / Ferihegy Hőmérséklet: 8 °C. Páratartalom: 81%. Szél: 120° 5km/hr nil significant cloud
 

3 Replies to “A menő srácok Budapestről indulnak

 1. De hozzá lehet jutni ilyesmihez Budapesten 🙂
  Lehet, hogy pont ehhez a márkához nem, de van sokféle édesség.
  A közelünkben van ez a bolt:
  http://www.troyamarket.hu/
  Itt veszünk joghurtot, és mindig becsúszik a kosárba valami török csokiszerűség is 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Ó szuper! Köszönjük! 🙂
   Látom is a listában, a harmadik helyen szerepel az édesség (és a chips is). Bár kár, hogy csak egy török gyártó termékeit lehet csak kapni, de azért mégiscsak több, mint a semmi.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .