Már a busz is…

A nyárnak egyértelműen vége (úgy zuhog az eső, hogy be kellett úsznunk az irodába). Úgyhogy Isztambulban már nem a nyári közlekedés zajlik. Bizony átálltunk már a télre.

De ennél még izgalmasabb, hogy a Taksim teret, Isztambul egyik legfontosabb csomópontját elkezdtékTaksim tér felújítása" href="http://isztambul.info/blog/2012/02/08/taksim-ter-felujitasa/"> felújítani. Ez pedig igencsak megváltoztatta a városok királynőjének (ez olyan jó név, erről még fogok írni) egyébként sem mindennapos közlekedését.

A Taksim tér jelentése egyébként is elosztót jelent. Bár ezt a nevet onnan kapta, hogy az akkori Isztambul fő vízelosztó rendszere a tér alatt található. Ma már persze ennél sokkal nagyobb elosztó rendszerek bújnak meg magasabb pontokon (erről egyszer láttam egy térképet, ha újra megtalálom, berakom).

Amit viszont az akkoriak nem tudtak, hogy a Taksim tér ma a közlekedés fő elosztó rendszere lesz. Még akkor is, ha egyes főutak innen igencsak messze haladnak. Mert ez egy olyan pont, ami kihatással van Isztambul egészére. Na, ő van most szervizben.

Így pedig a város teljes közlekedése érdekesen átalakuló félben van. Most van az az időszak, amikor mindenki keresi az új utakat. A mindenki pedig tényleg mindenkit jelent (kivéve a macskákat, de ők minek mennének át a város másik felére, ha otthon is tudnak aludni?). Ami pedig azt okozza, hogy az az út, ami az egyik nap még járható volt, ott másnap már hatalmas dugó lesz, hiszen más is ki akarja próbálni.

Az pedig, hogy a törökök mégis hogyan keresik a rövidebb utat, már sokszor leírtuk (legjobbak: Kísérteties rövidebb út, Rövidebb út). De persze nemcsak a személyautóval járók azok, akik keresik a gyorsabb megoldást. Sőt! Leginkább nem is ők keresik. Hanem azok, akiknek az a munkájuk, hogy minél gyorsabban eljussanak a célba. Ilyenek pl. a buszok, kamionok.

Igen ám, de Isztambult nem úgy tervezték, hogy minden sikátorba beférjenek az emeletes buszok. Sőt! Leginkább úgy tervezték, hogy szamár háton azért még úgy-ahogy át lehessen menni a kisutcán. Sok esetben normál méretű autóval is nehéz befordulni/beférni egy-egy sikátorba. Pedig ott még autók is parkolnak…

De persze ez senkit sem zavar. Attól még egy utca szűk, miért ne lehetne oda busszal is bemenni? Esetleg meg is fordulni?

Úgyhogy a forgalom szempontjából nincs nagy különbség, hogy egy utca milyen széles. A gondok inkább akkor kezdődnek, amikor az utca véget ér, és kijut a busz a főútra. Aztán kiderül, hogy nem tud olyan könnyen befordulni, ahogy ez elsőre kinézett.

De persze a buszsofőrt ez egy pillanatig sem zavarja. Nyugodtan beáll keresztbe a forgalomba. Esetleg odébb is dudálja a szabályosan közlekedőket. Néha még az oszlopokkal is bepróbálkozik. Jah és mindeközben telefonál is.

Itt nézett be a busz hozzánk a dolmuş-ba
Itt nézett be a busz hozzánk a dolmuş-ba

Ők biztosan valami speciális tanfolyamot végeztek. No nem olyat, ahol azt tanítják, hogyan lehet egy ekkora busszal ilyen kicsi helyen is megfordulni. Hanem azt, miként lehet egyszerre a telefonba a barátokkal a fociról beszélgetni, és közben az ablakon kifele ordibálni annak a sok amatőrnek, akik a szabályos közlekedéssel gátolják a forgalmat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Már a busz is..., 10.0 out of 10 based on 5 ratings
 

One Reply to “Már a busz is…”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .