Pepee

A Süsü török megfelelője, a gyerekek kedvenc rajzfilmje: Pepee

Pepee
Pepee

A Pepee 3D animációs filmet (egyszerűsítve: rajzfilmet) Ayşe Şule találta ki. Ő (mármint Pepee) egy török kisfiú egy modern török családban. Átlagos család, átlagos kisfiú (a filmek is mindig így kezdődnek. Aztán jön a sikoltozás, meg a futás…). Van neki testvére, unokatestvére, meg minden ilyen, amire csak szüksége van egy átlagos török kifúnak. És persze mindig történik vele valami.

A Pepee 4-6 éveseknek lett megcélozva, de akár a 3-9 évesek is szerethetik. Árpi (2 éves) is nagy rajongója.

Ami nagyon jó a sorozatban, hogy Pepee-vel nemcsak, hogy mindig történik valami olyan, ami minden ötévessel előfordul (hova lett a kedvenc piros labdám), hanem közben tanít is. Pepee megtanul számolni. Pepee megtanulja a színeket. Pepee megtanulja a formákat. Pepee megtanulja a helyhatározós szerkezetet (bár ő szerencsére sosem fogja így mondani, pláne nem Locativus-nak).

Mindezt játékosan persze. Sőt! A készítők még tovább mentek: énekelve.

A Pepee egyik nagy sikere egészen biztosan az ének, amit egyébként is imádnak a törökök. Pepee nemcsak elmondja, mi az a háromszög, de el is énekli, és el is táncolja. Így kicsik és nagyok (meg Apu és Anyu is) együtt énekelnek a háromszögről. De még talán a nyelvtanulók is megpróbálkozhatnak vele.

De Pepee nem riad vissza attól sem, ha arról kell koncertet adni, miért is jobb a kicsi és a nagy dolgokat a WC-ben végezni, mint a pelenkában. Pl. mert így pár kilóval kevesebbet kell cipelni.

Pepee megalkotásánál nemcsak az volt fontos szempont, hogy a gyerekeket számolni, stb… tanítsa, hanem a szép beszéd is. No meg persze az, hogy Pepee ízig-vérig török legyen. Pepee még Atatürkről is megemlékezik.

Ezek alapján érdemes lenne egy „felnőtt Pepee”-t is létrehozni, aki teát iszik, de autóvezetéskor kevesebbet használja a dudát… 🙂

Minden esetre Pepee-ből nem hiányzik a kultúra sem. Pepee szívesen jár néptáncot is.

Pepee nagyon sikeres. Ahogy ilyenkor már lenni szokott, a rajzfilmhős nem áll meg a vászon határánál. Bevonul az üzleti életben.

Hasonlóan, mint a török focis termékeknél, Pepee-ből is lehet mindenfélét venni. Van Pepee-s gumicsizma, esernyő, kispárna, bögre, laptop, de még WC-ülőke is (na ilyen viszont nincs a focirajongóknak. Pedig szükség lenne, hogy amikor a szükség úgy hozza az igazi rajongó méltó helyen trónolhasson!)!

Pepee bigyók
Pepee bigyók

De Pepee még koncertet is! Egy ilyenre mi is elmentünk Árpival. Ahol is mindenki teli torokból együtt énekelhette, hogy mi is a sorsa a pelenkának.

Pepee koncert
Pepee koncert
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Pepee, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .