A szuperegyszerű büfé

A törökök szeretik az egyszerűséget. És szeretik azt is, hogy egy teázás, kávézás „laza” körülmények között zajlik.

Az se baj, ha beesik a hó.

Bár a egyik-másik annyira „laza”, hogy a hó nem is tud hova beesni.

Isztambulban található jópár „szuperlaza” büfé. Ezek elsősorban olyan helyen vannak, ahol jó a kilátás. Az pedig elfelejteti a közönséggel, hogy a székek nem aranyból vannak. Vagy ha esetleg egyáltalán nincsenek székek.

Az egyik ilyen közkedvelt hely a Pierre Loti, az Aranyszarv-öböl partján, a domboldalban. Ráadásul itt nemcsak a különleges panorámát élvezhetjük, hanem még az ilyen helyekhez képest különleges luxust is. Olyanok, mint asztal vagy szék. De még asztalterítő is van (természetesen kockás)!

Pierre Loti
Pierre Loti
Pierre Loti kilátás az Aranyszarv-öbölre
Pierre Loti kilátás az Aranyszarv-öbölre

Nézz körül a Pierre Loti kiáltóban/büfében a Yandex panoráma térképen!

Ennél még érdekesebb kilátás, még kevesebb luxussal Üsküdar, a Boszporusz partja.

Itt a teljes felszerelés néhány nagypárna a lépcsőn, napellenzős ernyők és korlátlan mennyiségű tea és szotyola. Fal, asztal, meg hasonló felesleges cuccok nincsenek is, nehogy zavarják Isztambul legjobb és legromantikusabb panorámáját:

Szemben ugyanis a Kislány-torony, majd pedig Isztambul történelmi városrésze látható: Topkapı-palota, AyaSoyfa, Kék Mecset, Szulejmán dzsámi, Galata-torony és tény minden, ami csak számít. Még a tartályhajóknak is lehet integetni!

Ráadásul a nap is ebbe az irányba szokta végezni az esti lemenetelét, ami különleges hangulatot ad. Olyannyira, hogy a fotósoknak saját szőnyegük is van (oda ezért már nem jár a nagypárna, csak egy sima bazári szőnyeg).

Nagypárnás büfé
Nagypárnás büfé
...és a kilátás
…és a kilátás

Nézz körül a Nagypárnás kiáltóban/büfében a Yandex panoráma térképen!

Szuperegyszerű büfé
Szuperegyszerű büfé

A fentiek teljes ellentéte az İstiklâl Caddesi mellett található hátsó utcai kisbüfé, ami az „ultra-laza” kategória erős képviselője. Itt ugyanis a szemközti falon maximum a McDonnald’s menüjét lehet nézegetni (szerencsés esetben azért a kilátásba bekerülhet valami barna, fekete, vagy szőke is). Ami azért se nem egy Aranyszarv, sem pedig egy Boszporusz és hajók sincsenek, csak néha konténerek.

Cserébe viszont nagyon lazán teázhatunk, kávézhatunk vagy vízipipázhatunk. Az ülőkészletben csak egy párna van benne. Napellenzőre nincs szükség, mert az időjárástól függően át lehet ülni a szemközti oldalra, az árnyékba. Esőben azért kicsit húzós a hely. De vészhelyzetben még mindig ott van a McDonnald’s (ahol van szőke is meg barna és fekete is).

A büfé egyébként most lett felújítva. A Yandex panoráma térképen még mindenki egy újságpapíron ücsörgött. A menüben lehetett választani, hogy sport, belföldi, külföldi vagy bulvár hírekre szeretnénk lepihenni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
A szuperegyszerű büfé, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
 

One Reply to “A szuperegyszerű büfé”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .