Ez a büfé lesz a HQ

A törökök roppant barátságos egy nép. Itt mindenki a másokat nővérnek vagy bátyónak hívja.

Persze nekünk, magyaroknak sem kell szégyenkeznünk. Hiszen mi is családi beállítottságúak vagyunk. Sokat gondolunk az anyukákra. Főleg mások anyukáira, és az ő munkáikra.

Na de visszatérve a törökre!

A törökök nagyon barátkozósak. A városiak már kezdenek kicsit bebetonozódni, de azért még ott is bőven mindenki lelkesen barátkozik mindenkivel.

Akik viszont vidékről jöttek – és Isztambul főleg ilyenekből áll – azok pillanatok alatt új barátságokat alakítanak ki, bármilyen idegen környezetbe is érkezzenek.

Nálunk Apuka a kulturális missziófelelős.

A dolgok pedig általában így működnek:

Átmegyünk a város egy olyan részébe, ahol még nem jártunk. Ott lesz az épület, amit majd felújítunk.

Természetesen padlógázzal és sok dudálással, és még több eltévedéssel fogunk megérkezni az ismeretlenbe.

Míg mi az épületet vizsgáljuk át, addig Apuka a környéket deríti fel. Ez persze minden esetben a sarki büfénél kezdődik. És nem is kell tovább menni, mert minden információ ott összpontosul.

Mire mi végzünk az épület elsődleges felmérésével, Apuka már kiképezte magát idegenvezetőnek. Persze nem a műemlékeket tudja felsorolni, hanem a helyi praktikusságokat, mint bank, közért, hentes, stb…

De azért a helyi történelemből is felkészült. Így tudja, hogy kell keresni Ayşe nénit (alias Facebook), aki már 100 éve árulja a virágot és minden pletykát ismer 800 km-es körzetben.

Ezen kívül feltérképezi a büfé törzsközönségét is. Megtudja mindenkiről hol született, mi a foglalkozása az összes rokonnak, kit lehet a csapatba beszervezni, és persze ki tud jó házikolbászt szerezni.

Ha mindezzel megvagyunk, akkor kezdődik a büfé átformálása HQ-ra. Természetesen Apuka nem fog ehhez felállni, hanem a büfé fog úgy elmozdulni, hogy Apuka a legjobb helyen legyen: könnyen rálásson az épületre, szemmel tarthassa a munkásokat. No és persze látszódjon a TV.

Természetesen szükséges lesz a megfelelő “fogadó terem” kialakítására is pár székkel, ami extra asztal beiktatásával mindjárt tárgyalóvá is átalakítható.

Másnap, ha megint erre járunk, akkor alig lehet ráismerni a büfére. Addigra teljesen átalakult a cég lokális központjává. Még a büfé telefonját és a faxot is az Apuka használja…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Ez a büfé lesz a HQ, 10.0 out of 10 based on 5 ratings
 

10 Replies to “Ez a büfé lesz a HQ

 1. Nem hinném el, ha nem élne bennem élénken az emlék, hogy rendelte haza apódos a nyáron a kliens strandoló családját, hogy dokumentálni tudd a felújítást. :))))

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Nagy elmeny volt olvasni a sorokat.Sajnos en meg nem tapasztaltam hasonlokat.Az azer mar tudom,hogy nagyon baratsagos nep a török

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Egyébként ez igaz! Tényleg azok a legszórakoztatóbbak,ahol megjelenik Apuka is!
   A legjobb volt,amikor fájt a lába! 🙂

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .