Törökmintás gázpalack

A törökök nem titkolják, hogy rajonganak minden olyan dologért, ami nem unalmas. Pláne, ha ezzel fel lehet egy kicsit dobni az egyébként egyhangú nappalit, fürdőszobát, WC-lehúzót, konyhát, mosógépet, mosószeres flakont, autóbuszt, közlekedési lámpát vagy útkereszteződést.

Számtalan példát ismerünk arra, hogy a törökök miként dekorálják a közvetlen környezetüket. Legyen szó akár a lakásról, a járművükről, vagy kerületről. Hiszen nem hiányozhat még a konyhából sem egy jó sörényes szőnyeg, és természetesen minden vízszintes felületre kell valami csipkéset pakolni.

Persze csipkéset lehet a domború felületekre is pakolni, de az már más kategória.

Nem úgy, mint az útfestés! Aminek szintén az az egyik szerepe (sokat szerint az egyetlen), hogy vidámabb legyen tőle a város összképe. Hiszen milyen unalmas is lenne ha minden csak fekete lenne! Szerencsére ott vannak a színes lámpák, és a színes autók is. Az utóbbiak ráadásul még változatos hangeffektussokkal is bővítik a mediterrán színes összképet.

Viszont vannak olyan tárgyak, amik szintén a lakás részei, de csak ideiglenesen tartózkodnak ott. És itt most ne a nagymamákra gondoljunk! Bár ő is olyan, amit csak korlátozottan lehet dekorálni (egy-egy terítőt még rá lehet pakolni, de kínai vázát már nehezen), de ő mégsem az a kategória.

Itt most az olyan dolgokra gondoljunk, amelyek jönnek-mennek, nagyon, és rondák. Pl. a vizes palack. Bejön a lakásba egy nagy és kék és nagy és kerek és nagy palack. Ami igaz, hogy tényleg nem sok vizet zavar (csak tart), de mégis hogy néz ki ott a sarokban? Szerencsére már eléggé régóta kitalálták a megoldást: a palackruhát, ami bármelyik piacon kapható mindenféle színben és mintában. Úgyhogy nyugodtan tudunk aludni, nincs a házban olyan négyzetcenti, ami egyhangú lenne.

Vagyis mégsem. Hiszen mi a helyzet a gázpalackkal? Az is egy nagyméretű, egyszínű tárgy, ami csak rontani tud az összképen.

Erre pedig mégsem lehet csipkét tenni, mert hátha meggyullad, és akkor kár lenne a csipkéért…

No de sebaj, mert vehetünk eredeti izníki csempemintás gázpalackot is!

Törökmintás gázpalack
Törökmintás gázpalack

Na, ez már egy olyan, amit szívesen odatesz az ember a gáztűzhely mellé! Arról nem is beszélve, hogyha a levegőbe repülne, büszkén lehetne a török kultúra hírvivője, bárhol és érjen Földet/Marsot/Plútót.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
Törökmintás gázpalack, 10.0 out of 10 based on 6 ratings
 

3 Replies to “Törökmintás gázpalack

 1. Naaaaaaaaaaaooooooooon gonosz leszek:
  nem is tudtam, hogy a flakonnak van mosórésze.
  Persze mindig tanul az ember…

  Más:
  faluban szokás, több helyen láttam, hogy a gázpalackra varrnak direkt egy ruhát, hogy ugye eltakarják a randa szürke színét meg a felírásokat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Ezeket a hibákat csak azért rakom bele, hogy lássam, kora reggel figyeltek-e. 🙂

   Javítottam, köszi!

   Én úgy vettem észre, mindenre húznak ruhát, ami rontja a lakás összképét: vizes palack, hűtő, férj, kutya, stb…

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .