Magyarország füzet

Ismét találtunk magyar nyomokat Törökországban. Mégpedig Magyarország füzetet. Persze mindjárt vettünk is belőle. 🙂

Magyarország füzet
Magyarország füzet

Ugyan ott, ahol a magyar zene szólt (aminek a címét sikerült elhagynunk), találtunk magyar füzeteket is. Pontosabban nem magyart (egyébként is üres, így mindenki olyan nyelven ír bele, amelyiken csak jól esik), mert nem Magyarországon gyártották őket.

Direkt lefotóztam csomagolással együtt, hogy látszódjon: Made in Korea.

Kétkulcsos korai Magyarország füzet
Kétkulcsos korai Magyarország füzet

Ami így persze ciki, pedig minden jel szerint a törököknek tetszik a parlamentes füzet, hiszen csak pár darab maradt, és az eladó elmondása szerint volt bőven. Van, amiből mi vettük meg az utolsó.

Magyarország füzet
Magyarország füzet

Azaz akárhogy is nézzük, ez egy eléggé jó reklám az országnak. Sőt, ha esetleg a magyarok készítenék, akkor még érdekesebb, még inkább turistacsalogató képeket lehetne az elejére, no meg a füzet belsejébe elhelyezni. A törököknél hatásos lenne egy Szigetvár, Pécs, és egy jó kis bevásárlós kép. 🙂

Mindenképpen jobb lenne, mint az alábbi füzeten, ahol a következő semmitmondó feliratot találjuk:

Ez az ország az EU része. Magyarország folytatja azon munkáját, hogy a turistákat boldoggá tegyék azokkal az élményekkel, amelyet a hely felkeresésével érnek el. Itt alacsony hegyeket, tavakat, folyókat és egyéb természeti csodákat fogsz látni, amit csak ez a hely nyújt.

Magyarország füzet
Magyarország füzet

Persze ennél szebben is le lehetne fordítani, de a lényegi tartalom nem változna. Holott annál azért több minden van Magyarországon, mint jó levegő és low mountains (alacsony hegység). Nincs is mountain, csak hill. Egyébként is ki akarna alacsony hegyet látni? Inkább írhatnának forest-et, azaz erdőt.

Na mindegy. Korea messze van, és az is csoda, hogy Magyarországról adnak ki füzetsorozatot, ha már a magyarok ezt nem teszik meg.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Magyarország füzet, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .