Térképet keresünk

Visszatérő időszakos téma: Kell egy jó térkép.

Már megint….

Minden jel arra mutat, hogy az ikiMap, ahol eddig a térképeket tároltuk, nem működik megfelelően…

Tavaly augusztusban megszűnt a térképpontokra linkelés, és bár azt ígérték, hamarosan újra működni fog, nem történt semmi azóta sem.

Ez a funkció a legfontosabb, mert így tudok átlátható térképet csatolni a bloghoz, és wikihez. Ez azt jelenti, hogy egyetlen térképen meg tudom jeleníteni Isztambul összes látnivalóját, mecsetét, bazárját, és más érdekességét. Viszont amint szükség van, ki tudok emelni egy adott pontot, hogy arra mutassunk rá. Pl. az AyaSofya cikk esetében a térkép kiemeli az AyaSofya-t a rengeteg egyéb látnivaló sűrűjéből, így jól látható lesz, hol is található.

Ráadásul új pontokat sem tudok felvenni a térképre már hónapok óta…

Kár, mert eléggé jó kis hely volt, és a térkép is nagy népszerűségnek örvendett. Majdnem 20.000 ember látta. És ha még 5 db like-ot kap, akkor egész pontosan 10 like-ja lesz a Facebookon. A Google+hoz is (ezt hogy kell helyesen leírni? Google+-hoz?) ha még érkezik 1.000.000 plusz, akkor bekerül az egymillió pluszosok közé.

Nem is az a gond, hogy most költözni kell, és frissíthetem a blog eddigi összes térképét (amit egyébként sem tettünk meg). Hanem az, hogy nincs hova költözni. Legalábbis én nem tudok ilyen helyet.

Jó ötletnek tűnik a Google Térkép. Az van mobilon is, stb… Sőt! Egy próba költözést már meg is tettem (itt látható). De itt nem látszik az összes pont egyszerre, hanem lapozni kell. Úgy pedig nem az igazi….

Tehát térképet keresünk, ami:

 1. Online, meg ingyenes, meg könnyen szerkeszthető
 2. Az se baj, ha be tudom importálni a korábbi térképeket (kml). Bár azt még túl tudom élni, ha újra kell pakolni a pontokat.
 3. Lehessen a pontokra linket rakni. Ha ezt nem sikerült érthetően megfogalmazni (ami azért előfordul néha), akkor írjatok, és megpróbálom újra. 🙂
 4. A térképpontokra lehessen írni. Főleg linket, amivel az adott pont összeköthető a wikivel.
 5. Az is jó lenne, ha a térképen a saját ikonjaimat tudnám használni.
 6. No meg az is, ha a térképet ki lehet exportálni, hogy utána mindenki a saját térképébe be tudja táplálni, majd offline módban használni tudja.
 7. Szintén nem kötelező, csak jó lenne, ha mobil telefonon is meg lehetne jeleníteni. Főleg offline módban, hiszen akik használják csak nem akarnak külföldi internetdíjból nagyösszegű számlát kapni…

De talán az lenne a legjobb, ha megtanulnám végre, és magam készítenék egy térképet. Az OpenStreetMap-nak van ilyen lehetősége, csak nem volt türelmem elolvasni a használati utasítást.

Esetleg ha ismertek unatkozó programozót akinek kedve lenne egy Layart összedobni a térképemből, az nagyon tuti lenne. Bár a Layar nem működik offline, azaz folyamatos internet kapcsolat kell a használatához. Ezért ha az álombéli kedves programozó eleve egy Android és iPhone applikációt dobna össze, az lenne a legjobb. 🙂

Ha már kívánok, akkor kívánjak már nagyot! 😀

Viszont beérem egy rendes térképprogrammal is. Ha tudtok egyet, léci-léci-léci írjatok!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Térképet keresünk, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
 

3 Replies to “Térképet keresünk

 1. A http://www.geocaching.com használnak néhány térképet, amiken a pontokat mutatják be. Ezek is ingyenes, és elég részletes térképek. Lesz egy kis időm, átböngészem a html-t, hogy miként használják. A layer szerintem ezen is .kml lesz, az elég elterjedt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .