Városnéző kultúrtörténeti séta Budapesten: Kereszt és félhold – török emlékek Budán

Török emlékek Budán – városnéző séta

Mindenki által ismert tény, hogy a Buda várát a törökök közel 150 évig birtokolták. De ezt már kevesen, hogy a törökök itt alakították ki közigazgatási központjukat, amellyel új korszak kezdődött Buda és Pest történelmében.

Gül Baba türbéje
Gül Baba türbéje

A törökök mecseteket, derviskolostorokat, karavánszerájokat és a helyi adottságokat kihasználva fürdőket építettek, amelyek Budapest mai gyógyfürdőkben gazdag fürdőkultúráját alapozták meg. A török időkben Buda a budai vilajet székhelye és az Oszmán Birodalom nyugati részének egyik legjelentősebb települése lett, virágzó iparral és kereskedelemmel.

A Török emlékek Budán című kultúrtörténeti séta alatt a török kor építészeti nevezetességeit, emlékeit, kultúráját, életvitelét fedezhetjük fel és török fürdőkbe is bepillantást lehet nyerni. A program kihagyhatatlan része egy eredeti török fürdő és a különleges hangulatú Gül baba türbéjének és rózsakertjének meglátogatása. De további érdekességekre (dzsámik, imafülke) is fény derül.
Időpont, részvételi díj és további részletek itt: Városnézés

Kereszt és félhold - Török emlékek Budán (2012. június 3.)
Kereszt és félhold – Török emlékek Budán (2012. június 3.)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (4 votes cast)
Városnéző kultúrtörténeti séta Budapesten: Kereszt és félhold - török emlékek Budán, 8.3 out of 10 based on 4 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .