Első török az űrben

Az „Ufók, engemet vigyetek az Űrbe!” nyertese Ercan Kaygısız, Izmírből.

Ő lesz az első török az űrben, bár nem az Ufók fogják őt felvinni (bár még az is megtörténhet).

Ercan 41 éves, és egy étteremben dolgozik. De ha már felmegy, akkor megnyitja az első űrbéli török büfét. Így ő nemcsak az első török lesz az űrben, hanem az első kebabárus is.

Első török űrhajós
Első török űrhajós – Forrás: teknokulis.com
A kép csak illusztráció!!!!!!!!

Amikor Ercan Kaygısız megtudta a nagy hírt, éppen április elseje volt. Így először arra gondolt, hogy csak viccelnek vele. De aztán kiderült, hogy a hír mégis igaz. Mi sem mutatta ezt jobban, mint az a négyszáz tv-riporter, akik izmírli kisbüfébe betódultak, Ercan munkahelyére. Mindennek persze a főnöke örült a legjobban, aki végül még három szőnyeget is sikeresen eladott.

Hősünk, pontosabban most már űrhősünk elsőként a feleségét hívta fel. Közölte vele, hogy ne várja vacsorára, mert az űrben lesz dolga egy ideig. A ház úrnője természetesen elfogadta az indokot a kimaradásra (hiszen titokban leány-bulit szervezett), de arra kérte férjét, ha már úgyis a Tejútnál jár, hozzon pár üveg tejet onnan.

AZ SXC még 2011-ben kezdett jegyeket árusítani a jövendő űrturistáknak, 95.000 USD áron. Ercan egy ilyet nyert meg, amivel majd 2014-ben repülhet is. Addig Hollandiában fog edzeni a speciális tréningen. Többek között lesz súlytalanság, fejjel lefele evés, becsukott szemmel kiszámolós, és hol hagytam el a tollamat játék. E mellett olyan megpróbálásokat kell túlélnie, mint egy ötcsillagos szálloda, és a holland papucs használata. A kilövés előtt pedig még a karib-szigeteki UV-napsugárzás-ellenállóképességét is tesztelni fogják, összesen 3 napig. Tehát egyáltalán nem irigylésreméltó ez a kemény kiképzés.

Ercan 1 órát tölt majd el az űrben, 103.000 km magasan. Elmondása szerint már sok fele járt, ahol nélkülözni kellett valamit, mint pl. vizet, ételt, vagy fedelet, így jól bírja a megpróbáltatásokat. Bár az űrben még járt, de szerinte nem gond az olyan apróságok hiánya, mint a levegő, vagy a gravitáció. Amikor megkérdezték, hogy mit visz magával, akkor azt mondja, hogy egy török zászló, és egy Korán lesz nála.

A jegyet az UFO cég sorsolta ki, aki az infralámpáiról, és ventilátorairól híres.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Első török az űrben, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

2 Replies to “Első török az űrben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .