Anya macska

Mindig is tudtuk, hogy az isztambuli macskák veszélyesek. Na de hogy ennyire!

Történt pedig, hogy a Dolmabahçe  palota előtt (nem a turista, hanem a régi főbejárat előtt) éppen a szokásos díszőrség állt. És csak állt, és állt és állt. Miközben a turisták lelkesen fényképezgették őket.

Mígnem elérkezett az őrségváltás ideje. Ki is állt a katona a bódéjából, hogy puskával a kezében megtegye a szokásos díszköröket.

Csakhogy előugrott egy macska. Az a kisebb fajta, amelyiknek a gyártási éve már 2013. A kiscica pedig éppen a katona elé került.

De mielőtt bármi is történhetett volna szegény kis szőrcsomóval, megjelent az anyamacska. És mindjárt, anyai ösztönnel, felborzolta a bundáját, kieresztette a karmait, megmutatta a fogait, és még rá is fújt a fegyveres őrre. Aki viszont nem volt felkészülve a bestia támadására, így mindjárt hátrébb lépet néhányat.

Persze a macska pillanatok felismerte a hirtelen a támadt helyzeti előnyét, és a mindjárt a katona után vetette magát. Így az egyenruhás uraságnak volt egy rövid futása, mire le tudta rázni a szőrös fenevadat.

Valószínűleg, amikor a szultánék megálmodták a díszőrséget, nem gondoltak arra, hogy majd egy macska fogja megfutamítani őket. De az őrnek is jogosak voltak a félelmei. Hiszen a kelet-törökországi van-macskák híresek a harciasságukról. Állítólag őket úgy tenyésztették ki, hogy a szultán utolsó védelmi vonala legyen. Ha a támadó túljutna a palota őrségén, akkor a macska vette rá magát, és karmolta össze az arcát. Mi pedig gondoljunk bele, hova fejlődhet egy ilyen harci macska, ha bekerül Isztambul sűrűjébe…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Anya macska, 10.0 out of 10 based on 5 ratings
 

8 Replies to “Anya macska

 1. Juhé! Benne voltatok a tévében!
  A Tukinfo osztotta meg a Facebookon a videót.
  Nagyon helyesek vagytok! 😀 😀
  Azért erről majd kérünk egy posztot

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
      1. Igazándiból egy fontos rész hiányzik, amikor megkérdezték Semától, mit gondol a Szulejmán sorozatról. Azt mondta, hogy nem nézi, mert szerinte béna. 😀

       VN:F [1.9.22_1171]
       Rating: 0.0/10 (1 vote cast)
       1. 🙂
        Gondolom forgattak két órát és bevágtak 2-2 mondatot belőle
        izgalmasabb lett volna, ha Sema véleményét is leadják 🙂

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Én nem voltam itthon az elmúlt hétvégén,de már megnéztem az interneten! Nagyszerűűűű! 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .