Senki sem tudja, ez az utca melyik irányba egyirányú

Itt állunk Isztambul belvárosában. Mellettünk van egy utca. Meg egy csomó macska, de ők miután kinapozgatták magukat odébb is állnak.

Szóval itt egy utca. Keskeny is, meg kacskaringós is. Bár ez még nem lenne ok, hogy egyirányú legyen. Nem messze van egy másik, ami sokkal keskenyebb, de kétirányba halad rajta a forgalom (néha három meg négy irányba is, de ebbe már ne menjünk bele). No és az a másik utca ráadásul még jó meredek is. De ez nem zavarja a teherautókat, akik két irányba mennek rajta, középen pedig egymást kerülgetik.

Ez az utca viszont egyirányú. Most is. És mindig is az volt. A helyiek biztosak benne, hogy még a nagymama is mindig csak egy irányban ment rajta. És abban is biztosak, hogy az idők végzetéig egyirányú marad.

Na de melyik irányba is egyirányú?

Van, aki azt mondja, hogy erre. Míg másik szerint pedig arra. De melyik is az erre, meg az arra? Abban azért mindenki egyet értett, hogy abba az irányba egyirányú, amelyikbe éppen bemegyünk az utcába. Azaz ha a túloldalon kérdezgettük, akkor onnan egyirányú. Ha pedig innen, akkor innen. Úgyhogy jobb ha csak az egyik oldalt kérdezzük meg.

Mi viszont megkérdeztük a rendőrt. Ő a változatosság kedvéért azt mondta, hogy ebből az irányból szabad bemenni, ahol most állunk. És ha ő holnap a másik végén fog állni? Erre inkább nem válaszolt.

Na jó, akkor próbáljunk valami kézzelfoghatót találni. Mondjuk egy táblát.

Ilyen nincs. Pedig itt nem divat a táblákat hazavinni.

Végső elkeseredésünkben, hogy senki se tudja milyen irányba is illene bemenni az utcába (és minden jel szerint senkit sem érdekel), megpróbálkoztunk valami hivatalos forrással. Olyannal, mint térkép. Természetesen minden térkép teljesen másképpen vélekedett erről a kérdésről, így ott sem találtunk választ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Senki sem tudja, ez az utca melyik irányba egyirányú, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .