A szökőkútban úszni tilos!

Mert vannak dolgok, amiket nem elég elmondani, le is kell írni.

Fürdeni tilos!
Fürdeni tilos!

A fenti tábla azt szeretné mondani, hogy tilos a szökőkútban úszni. Pontosabban: a medencébe bemenni Veszélyes és Tilos. Maga a piktogram jelzi, hogy nemcsak bemenni, hanem úszni is tilos.

Alatta viszont mindjárt egy frappáns idézetet is találunk, hogy a medencevíz gyógyít.

Vagyis hiába leszünk szépek és egészségesek egy kis úszkálástól, ezt most ne itt tegyük, mert itt eme nemes tevékenység veszélyes. Meg egyébként is tilos. A parkban sétálók esetleg megbotránkoznak a pöttyös úszóruhánktól. Különben sincs a közelben öltözőszekrény.

Ha jobban megnézzük a medencét, azaz a szökőkutat, láthatjuk, hogy itt tényleg veszélyes vállalkozásba fog az, aki az úszással próbálkozik. Nem is beszélve azokról, akik a toronyugrási szenvedélyüknek is itt szeretnének áldozni.

Ugyanis még a legmélyebb helyen is kevesebb, mint 2 cm a vízmélység.

A szökőkútban úszni tilos!
A szökőkútban úszni tilos!

Sőt! Ha jobban megnézzük, a „medence” egy jelentős része száraz. Így ha mégis úszni szeretnénk (amit ne tegyünk, mert veszélyes is tilos), akkor minden hossz végén futni kell. Viszont jól lehetne a vizi-, és a szárazföldi focit ötvözni.

Úgyhogy kedves turisták és arra járók! Ha meglátjuk ezt a szökőkutat, próbáljunk ellenállni az apróbetűs csábításnak (medencevíz gyógyít), és ne öltözzünk át mindjárt (nincs is öltözőszekrény), és ne ugorjunk be egyet úszni, bármennyire is meleg az idő!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
A szökőkútban úszni tilos!, 9.8 out of 10 based on 4 ratings
 

One Reply to “A szökőkútban úszni tilos!”

  1. Ilyenkor normál esetben a „fürödni tilos” táblát rakják ki, hiszen ki tudja, hogy hány napos vizet kerenget a szökőkút rendszere. Azért kisbabák ne mászkáljanak már benne. Pár galambért pedig nem kár. 😛 Ám az „úszás” azért tényleg túlzás… 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .