Tattoo bazár

Isztambulban ugyan úgy, ahogy van Nagy bazár, Fűszer bazár, Bicikli bazár, Bútor bazár, de még Taxi bazár és Traktor bazár is, találhatunk Tetováló Bazárt is.

Bár ezen lehetne vitatkozni, hogy a tetoválás vajon termék, vagy szolgáltatás. Mégiscsak egy adag festékkel lesz gazdagabb a bátor vásárló.

De az biztos, hogy egy tattoo olyan emlék lesz Isztambulról, amit probléma nélkül fel lehet venni a repülőgépre. Persze csak ha olyan, amivel nem hozzuk a frászt az utasokra. 😉

Tetoválás. Egy lehetőség azoknak, akik sokat utaznak. Régen a bőröndökre címkézték fel, ki merre járt. Sajnos a mai bőröndök nem maradnak egyben túl sokáig. Az amortizálásban a légitársaságok is sok tapasztalattal rendelkeznek, és a különféle technológiákból kapunk is bemutatót minden utazáskor. Úgyhogy a legrosszabb, amit tehetünk, ha a bőröndjeinket címkézzünk. Helyette ott van egy minőségi bőr, mindjárt kéznél. Meg lábnál. És hasnál, meg hátnál is.

Nosza tegyünk rá egy isztambuli tetoválást! Mi pedig mindjárt az érdeklődés közepébe fogunk kerülni a diszkóban, ha megvillantjuk a Galata-tornyos, vagy Boszporuszos vállunkat (a Tüneles és Marmaray tetoválásba most inkább ne menjünk bele!).
– Húúú, ilyet meg hol szereztél?
– Hát Isztambulban!

Egy tetoválásnak rengeteg előnye van a polcra helyezhető ajándéktárgyakkal szemben: sose fogja az eladó azt mondani, hogy elfogyott. Isztambul bármely látványosságát kérhetjük, és bármelyik színben! De akár kisebb-nagyobb módosításokat is kérhetünk. Pl. legyen hosszabb az a torony, vagy több emelet legyen azon a palotán, stb… Vagyis a lehetőségeink korlátlanok. Persze ameddig van még bőrfelület.

Isztambulban, az Ázsiai oldalon, Kadıköy városrészben találjuk a Tattoo bazárt. Vagy inkább Tattoo utcát. Bár lehetne Hirtelen felindulás utcának is nevezni, mert a közelben sok olyan helyen pezseg az éjszakai élet, ahol alkohol is bőségesen fogy. Így biztosan sok lelkes ifjú szalad ki a mulatozó helyről, hogy ő most azonnal szeretne egy szép rajzot a háta közepére. Vagy valami jobban látható helyre. Esetleg egy kevésbé jól látható helyre…

Itt egyébként úgymond 3D-ben dolgoznak. Azaz nemcsak tetoválást, de piercinget és vásárolhatunk, amivel majd vidám perceket okozhatunk a reptéri biztonsági őröknek.

Ha nincs ötletünk, Isztambul melyik látványosságát rajzolják fel ránk, akkor természetesen a kirakatból is vásárolhatunk. Bár ne várjunk olyan klasszikusokat, mint pl. kebab tattoo. Sokkal népszerűbb viszont az Atatürk aláírása tetoválás. Ezzel nagyon vagányak lehetünk. Főleg Izmiben.

Atatürk aláírás tetoválás
Atatürk aláírás tetoválás – Forrás: Milliyet

Egyetlen egy hátránya van csak: ilyet nem tudunk ajándékba vinni az ismerőseinknek. 🙁

Panoráma térkép

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Tattoo bazár, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

8 Replies to “Tattoo bazár

 1. Kicsit bizarr lehet a hely, hiszen egy tetoválást nem mindennap varrat magára az ember. Inkább arról van itt szó, hogy ugyanazon szakmák művelői egy tömbben dolgoznak, így egyszerre lehet a konkurenciát is sasolni és árversenyt csinálni. 😀

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  1. Hát… A tetoválás és egy életre szól, és Isztambul is. 🙂
   Nálam legalábbis. 😉

   Viszont ez tényleg Isztambul, és talán Törökország sajátossága is, hogy az egyfajta boltok egymás mellett vannak. Ha valamit szeretnél venni, nem kell végigjárnod a fél várost. Elég csak elmenni a központjába. 🙂

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   1. Na,ezt azért mondjuk sosem értettem,hogy mire jó! Nem csak talán,hanem valóban egész Törökország sajátossága!
    Pl.láttam egy filmben,hogy Diyarbakırban egy egész üzletsor csak eczane volt. Meg amikor Ankarában kijöttünk a szállodából,az egész utca a végéig kizárólag műszaki boltokból állt. Elmentünk a sarokig,de csakis kombinált hűtőt meg plazmatévét árultak mindenhol. A hotelból másik irányba indulván meg ott volt a mobiltelefon bazár,vagy 20 üzlettel.
    De minek? Csak konkurenciát jelentenek egymásnak,és a vevőnek meg legyen muszáj bejönni a központba a város széléről,ha kell egy porszívó?!

    Ha valami,akkor ez is egy török sajátosság! 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    1. Ez egy nagyon érdekes szituáció. Ugyanis a törökök nem fogják egyenként végigjárni az összes boltot, és nem azért, mert hetekig tartana. Sokkal inkább azért, mert ismert vagy ajánlott helyre mennek. Így az egymás mellett levő boltok nem konkurenciák. Főleg, mivel egymástól tanulnak, vagy egymástól másolnak. Jóformán minden boltban ugyan azt kapod. Persze vannak stílusok, meg egyebek.
     Lényeg, hogy a törökök az ismert vagy ajánlott helyre mennek. A mellette levő száz boltra még rá sem néznek.
     Ezzel együtt érdekesség, hogyha az adott boltban nincs meg a keresett dolog, akkor nyugodtan átküldenek a konkurenciához, hogy ott próbáljuk meg.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
     1. Értem,ezt nem tudtam. De azért szerintem jó lenne,ha elszórtan lennének,hogy mindenki lakhelye környékén lenne egy.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
      1. Amennyire én ismerem a török városokat, általában minden csak a központban van. Ha onnan kimész, akkor közérten kívül mást nem igazán találsz. Mondjuk ebben hasonlítanak az európai városokra, csak a távolság más.
       Isztambul már nem olyan. Leszámítva egy-két olyasmit, mint a traktor bazár (ez mégsem olyan, amire mindenkinek minden nap szüksége van), a külső városrészekben is bőségesen mindent meg lehet találni. Így itt nem kell fél napot utazni, hogy vegyünk fűszert, vagy slagot, mert az a városrész központjában is lesz.

       VN:F [1.9.22_1171]
       Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
       1. Igen,ez a “minden csak a központban van” berendezkedés igaz! Kintebb tényleg csak az a vegyesbolt típus van. Persze kivétel a traktorbazár:),azt Ankarában is a reptérre vezető út mentén láttam.
        De tény,hogy Istanbult már nem lehetne ezen elvek alapján működtetni.
        Megint más kategória az AVM-ek,azok szisztematikusan szétszórva vannak.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 2. Mi jöhet még? Körülmetélés bazár? Az lenne ám az emlékezetes szuvenír a turistáknak… 😛

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (2 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .