Isztambul hangjai

Az új telefonomban találtam pár érdekes funkciót. Nevet és márkát nem fogok mondani, mert ha jót írok, akkor az ingyen reklám (olyat meg ki akarnak), ha pedig rosszat, akkor rágyújtják a házat (meg hülyén is jönne ki).

A funkció lényege az lenne, hogy a fénykép mellé hangot is lehet mellékelni. És így mindjárt hangulatosabb lesz minden.

Csak éppen semmilyen beállítási lehetőség nincs. Ilyenek, mint milyen hosszú legyen a felvétel, stb… Ráadásul a kép készülte után kezdődik a felvétel, ami így már nem az igazi. De a legnagyobb probléma, hogy miután nagy nehezen készítettem pár szuper isztambuli hangos hangulatfotót, kiderült, hogy nagyon nem lehet a képpel az eszközön kívül bármit is csinálni. Ha levélbe küldöm, akkor nincs hang. Flickr-re küldve sincs hang.

Úgyhogy elegem lett belőle.

Viszont adott egy jó ötletet! 🙂

Tehát kezdjük elölről! Még nézzünk egy kicsit körbe, milyen eszközeink is vannak!

Most már jobban felszerelve járom az utcákat. Egy új sorozatot indítottam: Isztambul hangjai. Az állóképek mellé veszek fel mindennapi, de azért lehetőleg isztambuli hangokat. Így kicsit olyan, mintha ott lennénk pl. a Fűszerbazárba. Viszont lényegesen olcsóbb. 😀

Az érdekesség, hogy az új módszerrel fele annyit se kell vacakolni, mint a gyártó beépített rendszerével. Csak egy fotó, és egy hangfelvétel a soundclloud rendszerbe, majd 2 perc alatt készen is van egy hangulatfotó. 🙂

Mindjárt indítottam is egy új felületet, hogy mindegyik együtt legyen. Sokat gondolkodtam, hogy esetleg videóként a YouTube-ra pakoljam-e fel. A hang miatt nem jöhetett szóba a Flickr. A videó meg nem az igazi. Egy olyan megoldás kellett, amivel a fénykép és a hang is egymás mellett lehet. Végül megint WordPress lett az eredmény. Azaz egy új blogot is indítottam.

Nem akartam az isztambul.info mellé betenni, mert ez csak magyar nyelvű. A hangos blogot szeretném kicsit nemzetközibbé tenni. No meg ideje, hogy ne csak a magyar nyelvtanárok, hanem az angolok is tépjék a hajukat a helyesírásom láttán.

Úgyhogy jelenleg wordpress.com-os címre került az új hangoldal. Egyenlőre. Aztán majd meglátjuk. 🙂

Nézegessétek, hallgassátok, meg ilyenek! 🙂 Sőt! Kérhettek új helyeket is, melyekről készítsek hangokat! 😉

Isztambul hangjait ott hallgathatjátok! 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Isztambul hangjai, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
 

6 Replies to “Isztambul hangjai

 1. Nagyon jó! 🙂
  Ilyen egyszeri turistának, ki csak álmodozik róla, hogy jövőre már sikerülni fog és megy Isztambulba. 🙂
  Már csak azt kellene megoldanod, hogy illatokat is érezhessünk. Fűszerbazárban különösen jó lenne. 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (1 vote cast)
  1. Már létezik az a technológia, amivel szagot lehet átküldeni. Csak hát… a készletben 24 illat van, közte a rózsa és a büdös sajt. De azt még nem lehet állítani, hogy milyen büdös is legyen az a sajt. Még odébb van az, amikor nemcsak egyszerűen “fűszer” vagy “Fűszerbazár” illatot küldhetünk, hanem konkrétan a “péntek reggeli isztambuli Fűszerbazár” illatát.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  2. Hát,a fűszerbazár illatáról a legmélyebben bevésődött emlékem, amikor kiöntöttek egy lavórnyi belet a fűszerbazár sajt részlegének elejénél, a térnél a sirályoknak, akik csapatostul rá is csaptak. Ritkán rázkódtam meg Isztambulban, de ez az egyik nagyon durva pillanat volt. 🙂

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    1. Javítanám kívánságomat. 🙂 Kizárólag a fűszer, tea, csokoládé és egyébb jó illatú részről kérek szépen illatot. 🙂 A halakat inkább a vízben szeretem nézni. Na nem egy lábosnyiban. Vagyis a harcsa jöhet a lábosba a naphal meg a sütőbe. Kissé büdös érett Camember sajttal sincs gondom. Beírdalva fokhagymával megtűzdelve és cserépedényben megsütve nagyon finom. A vödörnyi béltől lehet menekülőre fogtam volna a dolgot. Mint ahogy Barcelonában a piacon ( az isztrambuli nagybazárhoz képest az csak piacocska lehet) 🙂 megfutamított egy languszta ami rám akarta vetni magát. Hiába szárazföldi patkány vagyok, még ha búvárkodtam is valaha. 🙂

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .