Instant török kávé

A török kávé olyan törökös meg kávés. És még finom is. Nem is beszélve arról, hogy roppant ütős, így nemcsak felébredni, de kifektetni is segít.

Egy probléma van vele: ahhoz, hogy felébresszen, el kell készíteni. A török kávét pedig nem olyan egyszerű megfőzni, így erősen tanácsos előbb felébredni, és csak utána nekiállni a lakás felgyújtásának.

Ráadásul mindez speciális felszerelést is igényel. És itt most nem a hőálló ruhára gondolok.

A török kávé főzése művészet. Nagy odafigyelést igényel és sok kevergetést. Különben nem fog jól habzani, úgy pedig nem az igazi…

… akkor csak olyan kávé… de nem törökös. Még akkor se ha esetleg dudálna vagy szőnyeget árulna. Egy török kávénak igenis haboznia kell!

Úgyhogy a törökök kitalálták az olyan török kávét, amit felébredés nélkül is el lehet készíteni. Sőt! A hosszú főzés és kevergetés helyett nemcsak hogy roppant egyszerű, de roppant gyors is lett. Így akár a busz után futva is összedobhatunk egyet, ha éppen forró víz van kéznél.

Azaz török kávéból is megjelent az instant verzió.

Instant török kávé
Instant török kávé

A különlegessége nemcsak az, hogy por majd forróvíz, majd megisszuk (sorrendre azért ügyelni!), hanem hogy a török kávék fajtái is megtalálhatóak. Azaz van keserű (cukormentes – sade), közepesen édes (orta şekerli) és édes (şekerli). Sőt! Még olyan is van, ami egyébként nincs: tejes török kávé. Természetesen mivel instantról van szó, nem valódi tej található benne, pláne nem olyan, ami reggel még a füvet rágcsálta a hegyekben. De azért ízre egészen ott van.

Szóval ha nem akarunk bajlódni a török kávé főzésével, akkor van instant török kávé is. És most ajándék bögre is jár hozzá (természetesen, meg ha megittad, gyere be a boltomba, mert van klassz új szőnyegem!).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Instant török kávé, 10.0 out of 10 based on 5 ratings
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .