20 liter tej ajándékba

Itt van nálunk, Isztambulban és szerte Törökországban a Migros. Olyan, mint a Tesco és a CBA keresztezése.

Valahol mindig van egy a közelben, és mindig van benne akció. Ráadásul nem is akármilyen!

Leggyakoribb akció, a sima leárazás. Ebben semmi különleges nincs. A termék olcsóbb, és kész.

Persze ettől még jó! 😉

De izgalmasabb, amikor valami jár mellé ajándékba.

Ebből is van az úgynevezett sima, mint pl. adnak egy csomag szalvétát a 10-es csomagolású csoki mellé. Ezek olyan praktikus termékösszekötések. Hátha megszeretjük azt, hogy a csoki mellé szalvétát is veszünk. Árpi esetében mi sampont veszünk a csoki mellé, de ez másik történet.

A törökök jobban kedvelik a különleges ajándék termékeket, mint a bögre. Bögréből sosem lehet elég! Még inkább nem lehet betelni az ajándék teafőzőkkel, az ajándék lábasokkal vagy az ajándék plüss agyakkal.

Még 2007.-ben volt nagy reklámja az egyik tejgyártónak, hogy a tej mellé ajándék plüss szerveket adott. Mégpedig azokat, amelyeknek jót teszünk, ha sok tejet iszunk. A sok tejivást pedig azzal ösztönözte a gyártó, hogy az ajándék agyat, gyomrot vagy csontot 20 liter tej megvásárlása esetén adta.

Ráadásul mindegyikkel bábozni is lehetett velük. Így reggel a csemeténket meglátogathatta Agy bácsi, meg Gyomor néni, és elmondhatták neki, hogy igyon tejet. Igya meg azt a sok tejet, ha már megvettük!

Sajnos ez az akció ma már nem él, pedig rengeteg receptet találtam az interneten, amihez sok tej kell.

Ti azért nézzétek meg a videót Agy bácsiról, Gyomor bácsiról, Csont bácsiról, meg ööö…. az a rózsaszín meg vajon ki lehet???

De nem kell bánkódni, mert más formában azért most is vannak olyan akciók, amivel ellephetjük a konyhánkat tejjel.

Amennyiben 50 TL felett vásárolunk, akkor szokott lenni egy olyan lehetőség, hogy 2-3 líráért vehetünk valamilyen ajándékot. Természetesen 100 TL felett 2 ajándékot, 150 felett 3, stb…

Ezek az ajándékok pedig mindig váratlan meglepetések. Ráadásul mindig nehezek, és akkor jönnek, amikor egyébként is azon gondolkodik az ember, hogy a sok megvásárolt kacatot hogyan tudja hazavinni.

Ilyenkor az eladó mindig megkérdezi, hogy akarunk-e pár líráért egy egész csirkét, 5 liter olívaolajat, 10 db szappant, 6 liter öblítőt, vagy a kedvencemet a 20 doboz tejet. Azt jó móka volt hazacipelni!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
20 liter tej ajándékba, 9.7 out of 10 based on 3 ratings
 

6 Replies to “20 liter tej ajándékba

   1. Trabzon környékén vannak nagyorrú emberek. És néha olyan érzésem van, hogy nemrég zajlott egy barátságos orrbavágós vetélkedő téglákkal. 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 1. de jók ezek a bábok 😀 és a tej a világ legjobb dolga, hát ki utasítana vissza húsz liter tejet?!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .