Evernote

Általában nem szoktam részletezni a blog technikai működését, mert gondolom, úgyse érdekel senkit (néha még engem sem). Az újdonságok meg csak úgy jönnek (néha pedig mennek), és egyre több színes gomb jelenik meg.

A mostani viszont szerintem egy fontos funkció, amivel a blog és a wiki is bővül. Mégpedig az Evernote gomb.

Ilyen aranyos elefántos kép jelent meg minden bejegyzés alján:

 

Ki is ez az Evernote és miért is jó ez nektek?

Digitális korunk fő jellegzetessége, hogy bőségesen el vagyunk látva információkkal. Ennek köszönhetően pedig soha semmit nem találunk meg. Láttál egy jó honlapot? Egy jó plakátot? Egy hirdetést? Lementetted. És meg fogod találni holnap? A jövő héten? Két év múlva? 5 év múlva? Pedig még az 5 év sem nagy távolság.

Az Evernote ebben segít minket. Ha még nem ismered, futás regisztrálni, és letölteni. Ide tudjuk ugyanis az összes jegyzetünket belapátolni. Persze vannak kategóriák, meg címkék, ahogy ez már megszokott. Viszont nagyon jó, hogy mindent be tudunk oda pakolni, majd pedig később meg is tudjuk találni! Ráadásul a képekben levő szövegek között is tudunk keresni. Ez azt jelenti, hogy mondjuk hazafele menet látva egy koncert plakátját lefényképezzük és betesszük az Evernote-be, akkor később megtaláljuk, ha az együttes nevét keressük, vagy azt, hogy milyen koncertek lesznek májusban.

Szintén nagy segítség, hogy interneten, asztali gépen, telefonon, tableten, és csíkos macskán is működik (a perzsa macska verziót még írják, de a macska mindig bealszik, amikor futtatni próbálják). Azaz tényleg bármit el akarunk tenni úgy, hogy később megtaláljuk, és használjuk, akkor ott van kéznél. Mind az elrakásnál, mind a megtalálásnál! 🙂

És mi más is lenne, amit belepakolhatnánk a listába, mint azt a sok hasznos infót, amit ezen a blogon és az Isztambul Enciklopédiában találhatunk? 🙂 Hiszen ki tudja azt a sok információt megjegyezni! Ráadásul (bár sajnos csak a fizetős verzióban) offline, azaz internet nélkül cipelhetjük magunkkal a jegyzeteket. Így ha pl. Isztambulban török teával túladagolva hirtelen eszünkbe jut, hogy barátainkat vasmacskával lepjük meg, akkor mindjárt kikereshetjük a helyet és a hozzá tartozó jó tanácsokat.

Tehát mostantól ebből a nagy halom szénakazalból, amit blognak nevezünk, könnyedén le tudjátok menteni a hasznos információkat. Klikklejetek csak a bejegyzések végén látható zöld-szürke elefántos ikonra!

Ne erre, hanem ami lejjebb van, a macskák meg a Facebook után, de még a sok színes gomb előtt!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (4 votes cast)
Evernote, 8.5 out of 10 based on 4 ratings
 

5 Replies to “Evernote

  1. Megtalálni ezután sem lesz könnyű, de legalább magadat is okolhatod, nemcsak engemet. 😀 😀

   Amúgy a wiki pont ezért jövöget létre (szép lassan). Néha elgondolkodom, hogy csak azt kellene írni, hogy az legyen meg. De aztán rájövök, hogy fáradt vagyok és csak hülyeséget tudok írogatni. Arra pedig jobb a blog. 😀

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (2 votes cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .