A látszat egyre gyakrabban inkább csal

Márpedig a törököknél nagyon fontos a látszat.

Törökországban egyre inkább divat jött az a belsőépítészeti stílus, hogy sima, vakolatlan téglafalat használnak. Ezzel lehessen melegebb hangulatot előidézni.

Sok helyen ez be is jön. Néhol már kevésbe. Főleg az éttermeknél, és szórakozóhelyeknél tudnak vele valami frappánsat összeállítani.

Tehát láthatjuk, hogy ez most olyan trendi. Úgyhogy sokan próbálkoznak vele.

Tégla-kőfal
Tégla-kőfal

A gond csak akkor kezdődik, hogyha a ház eredetileg nem is téglából épült (ami több okból sem divat manapság), hanem pl. vasbetonból.

Vagyis hát, annyira nincs gond. Hiszen egy megfelelő tapétával mindez ma már könnyen megoldható.

Tapéta-tégla-fal
Tapéta-tégla-fal

A fenti (meg majd a lenti) képen a kapunál láthatjuk, hogy a szép téglafal oldalról nézve már nem is olyan vastag. Sőt, alá is beláthatunk, így meggyőződhetünk róla, hogy valóban csak egy tapétáról van szó! 🙂 Mint ahogy a kőfal is. Néhány “szikla” látszik is az ajtó mellé támasztva.

Tapéta-tégla-fal
Tapéta-tégla-fal

A megoldás egyébként nem ritka. Isztambul Kadıköy városrészében pl. az egyik vasúti hídnál találkozhatunk hasonló megoldással. Ott a márványoszlop készült valójában betonból, ami egy műanyag mű-márvány borítást kapott. Ami sajnos pár nap múlva leeset… Így persze már nem volt olyan romantikus.

De nemcsak a falakat lehet így “díszíteni”. Hódít az szfalt-mintázás is. Az alábbi kép pár éve készült Büyükadán (mára lekopott), ahol is mű macskaköveket láthattunk.

Mű macskakő
Mű macskakő

Sajnos, ahol a festés véget ért, ott már kicsit kiábrándító volt. Pedig milyen jó ötlet!

Mű macskakő
Mű macskakő

Azóta inkább az aszfaltba nyomnak egy mintát. Olyan mintát, mintha macskaköves lenne. Minden jel szerint olcsóbb megoldás, mert egyre több helyen lehet vele találkozni. Nekem személy szerint jobban is tetszik, mint az igazi macskakő, ami nemcsak hogy nem dorombol, de pár hónap alatt nagyon tönkreteszi a babakocsi kerekét.

Tehát ne higgyünk a szemünknek, ha Isztambulban, vagy Törökországban járunk! Lehet, hogy az a macskakő, nem az, aminek látszik! 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (5 votes cast)
A látszat egyre gyakrabban inkább csal, 9.4 out of 10 based on 5 ratings
 

7 Replies to “A látszat egyre gyakrabban inkább csal

 1. Nagyon jó ez a festett macskakő! 😀 néha én is szidom itthon az igazit, amikor a lelkét is kirázza az utazótáskának. Szerintem kreatív és tényleg jobban néz ki, mint a sima aszfalt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   1. Szerintem a márványoszlopra gondoltam, ez tűnik egyedül logikusnak, de már nem elékszem, mit akartam. 😀

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    1. Igen, igen, csak is az oszlopról lehet szó. Hiszen az utak már tele vannak szőnyeggel, mintha csak oda szállnának le repülés után.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/10 (1 vote cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .