Isztambul 9 másodpercben

Találtunk egy új játékszert a telefonra. Úgy hívják, hogy Vine.

Bár egyenlőre még nem jöttük rá, mire is lehet használni.

Ebben a programban az a különlegesség, hogy 9 másodpercben mutathatjuk be magunkat, a környezetünket, macskánkat, vagy csak simán beszólunk a Nagyvilágnak. Bár az igazi különlegesség szerintem az, hogy nagyon nem lehet kontrollálni, mit is csinálunk vele… De ennek ellenére, vagy éppen ezért, az eredmény valahogy mégis hmm… izgalmas lesz.

Mindjárt rá is vetettem magamat, hogy majd szuper Isztambul rövid videócskákat fogok készíteni (ha már a telefonba alapban adott programot nem sikerült hasznossá tenni), mint ahogy az Isztambul Hangjainál tettem.

Aztán kiderült, hogy annyira egyszerű, hogy ettől nem lesz egyszerű. Pl. sehogy sem sikerül rávenni, hogy a megfelelő helyre fókuszáljon a kamera. Meg hogy egyáltalán fókuszáljon. Így nagyon szép homályos hajókat sikerült először felvenni. Meg a szerkesztés sem lehetséges, és végezetül, az a 9 másodperc általában nagyon rövid. Persze elég ahhoz, hogy a telefon akkumulátorát lemerítse. Főleg a próbálkozások!

Pl. míg elkészült az alábbi 9 másodperces videó az istanbulkart feltöltéséről, 60%-ot sikerült lemeríteni a telefonból. És legalább 600 embert gyűjtöttem össze, akik baltát és lapátot lengetve türelmesen vártak a sorukra. Pontosabban rám, hogy sikerüljön egy normálist megközelítő alkotást összedobnom… Szerencsére látszott rajtam, hogy külföldi vagyok, azoknál pedig mindent elviselnek…

A villamossal már nehezebb dolgom volt. Ott ugyanis nem lehet akárhányszor próbálkozni. Ráadásul a startra kész telefonnal a tűző napon állni, nemcsak az akkumulátorokat merítette le gyorsan, hanem az idegeimet is.

Mindezekhez képest egy hajóra felszállás montázs elkészítése már egészen könnyű volt.

Egyébként jó lehet, amikor ez a három videó egyszerre szól…

Ez is egy nagy előnye a programnak, hogy miután feltöltöttük az internetre, pont ugyan annyira kezelhetetlen, mint a telefonos program.  De legalább…ööö… biztosan lehet találni egy de legalább-ot. Nekem eddig nem sikerült, de hátha másnak igen! 🙂

Most már csak valahogy jó lenne megmutatni a Nagyvilágnak Isztambult 9 másodpercben. De sehogy sem találok ilyen listát, ahol jól be lehet mutogatni.

Így egyenlőre marad a Twitter, ahova a többi ultrarövid isztambuli bejegyzések is kerülnek. Ott tudjátok a többi remekművet is megnézni. Aztán majd kiderül, végül mit is tudunk ezzel kezdeni…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Isztambul 9 másodpercben, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
 

3 Replies to “Isztambul 9 másodpercben

  1. Eleinte az sms is ilyennek tűnt, mert mire jó ha tudunk írni 2 mondatot, de nagyon is funkcionál.
    Biztosan ezeknek a minivideóknak is meglesz a rendeltetése 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (1 vote cast)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .